The Pierces "You & I" (8)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vēl viens vērtīgs popmūzikas albums (sekojot vakardienas «Foster The People» plates apskatam), kas noteikti labi iederētos kā neuzbāzīgs, vienlaikus kvalitatīvs fons jebkurā izbraucienā uz jūru, vasarnīcu vai lauku sētu - The Pierces «You & I».

The Pierces «You & I»

(Polydor)

10/12

Pēdējos desmit gadus rūpīgi sijājot pasaules popmūzikas jaunākos ierakstus, tikai miglaini atceros māsas Ketrīnu un Alisoni Pīrsas (Catherine Pierce, Allison Pierce) jeb grupu «The Pierces». Tik tiešām reizēm uz iecerēto mērķi ir jāiet ilgi un pacietīgi. Abām māsām bija nepieciešami vairāk nekā desmit gadi, lai beidzot par viņām sāktu runāt tādi gudrīši kā, piemēram, es.

Izrādās - Ketrīna (33) un Alisone (35) savu debijas albumu izdeva jau tālajā 2000.gadā un šis - «You & I» ir jau ceturtais dueta diskogrāfijā. Lai arī nevienu no agrīnajiem meiteņu albumiem dzirdējis neesmu, esmu gandrīz drošs, ka «You & I» ir labākais, ko māsas ierakstījušas. Visas vienpadsmit platē iekļautās dziesmas ir potenciāli radiohiti - melodiski, emocionāli un rūpīgi pārdomāti.

The Pierces "You & I"
The Pierces "You & I" Foto: Publicitātes foto

Māsas dzimušas Birmingemā (Alabama, ASV) hipiju ģimenē, tēvs bijis ģitārists un dziedātājs, māte - māksliniece. Jau kopš agras bērnības meitenes dziedājušas kopā ar tēvu, uzsūkušas tā laika dzīvesveidu, mūziku, vizuālo estētiku, lai vēlāk, nu jau būdamas pieaugušas, to visu no jauna iedzīvinātu savā mūzikā.

Protams, Džonija Mitčela (Joni Mitchell), protams, Bītli, Nīls Jangs un «Simon & Garfunkel». Kā pašas mākslinieces intervijās atzīst: «All that cool hippie stuff».

Interesanti, ka jaunībā abas meitenes gājušas baletskolā un ir bijušas lieliskas balerīnas, taču mūzika ņēmusi virsroku.

Grupas ceturtais studijas albums, pašu meiteņu vārdiem, ir «The Pierces» pēdējā iespēja, lai ko sasniegtu. Pirms tam grupai nav īsti veicies, tikai epizodiski kāda no dziesmām parādījusies atsevišķos populāros televīziju seriālos («Gossip Girl» vai «Dexter»)... Taču tad meitenes ievēro «Coldplay» puiši, uzaicina «The Pierces» iesildīt dažus savus koncertus un galarezultātā «Coldplay» basģitārists Gajs Berimans (Guy Berryman) kļūst par jaunā māsu albuma līdzproducentu. Tā, lūk!

Slaveni rokstāri ne reizi vien ir ietekmējuši grupas likteni. Tā, piemēram, Ketrīnas bijušais draugs, kuram veltītas arī daudzas dziesmas, ir neviens cits kā Ņujorkas dendiju «The Strokes» ģitārists Alberts Hamonds juniors (Albert Hammond Jr). Arī pati grupa tagad bāzējas Ņujorkā.

Muzikāli jaunais albums ir viegls softroka, folkpopa kokteilis septiņdesmito gadu «Fleetwood Mac», Dastijas Springfīldes vai pat ABBA garā.

Izdošanas datums - 30.05.2011.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu