The Go! Team «Thunder, Lightning, Strike» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu deju indīpopa kolektīvs «The Go! Team» šonedēļ Amerikā laiž klajā savu 2004. gada debijas plati «Thunder, Lightning, Strike», ko pagājušogad izdeva «Memphis Industries».

The Go! Team «Thunder, Lightning, Strike»

(Memphis Industries)

11/12

Šī Braitonas seksteta debijas plate gada laikā nonākusi teju vai visu sevi cienošu mūzikas cienītāju uzmanības lokā. «Thunder Lightning Strike» pat tika nominēts prestižajai «Mercury» mūzikas balvai, tiesa, šoreiz «The Go! Team» piekāpās izcilā Antony And The Johnsons priekšā.

Šomēnes grupas albums tiek oficiāli izdots Amerikā; plates ASV versiju papildina divi jauni skaņdarbi - b-puse «Hold Yr Terror Close» un «We Won't Be Defeated», kā arī pēdējā britu singla «Bottle Rocket» vokālie remiksi. Arī «Bottle Rocket» jaunā versija šonedēļ nonāk Apvienotās Karalistes singlu tirgū.

Kā stāsta ģitārists/bundzinieks Aiens Partons (Ian Parton), pārizdotajā versijā ir saglabāts netīrais «underground» skanējums, kas ir viens no grupas simpātiskākajiem daiļrades elementiem. Domājams, ka perfektas skaņas estētiem «The Go! Team» šarms un vitalitāte varētu būt sveša, taču tiem, kas vairāk tver mūzikas sajūtas, garastāvokli, oriģinalitāti - «Thunder Lightning Strike» ir jādzird!

Grupas pēkšņie panākumi ASV, iespējams, saistāmi ar sekmīgo uzstāšanos mūzikas festivālā «South by Southwest» Ostinā, Teksasā, kas 2004. gadā veicinājusi arī plates pārdošanu Amerikā, neskatoties uz importa uzcenojumu.

The Go! Team "Thunder Lightning Strike"
The Go! Team "Thunder Lightning Strike" Foto: Publicitātes foto

Albumā dzirdamas gan instrumentālās, gan vokālās kompozīcijas - stilistiski raksturot «The Go! Team» nav viegls uzdevums: kaut kas no hiphopa, indī, 80. gadu spraiga sižeta seriālu skaņu celiņiem, disko un fanka. Katra dziesma ir unikāla, atrodas savā vietā un laikā - nekā lieka...

Plate sākas ar gluži vai «sērfroka» paraugu «Panther Dash», kuram pa vidu vitālā meitenes balsī tiek skandēts: «1, 2, 3, 4». Sekojošais «Ladyflash» trāpīgi raksturo visu plati kopumā - «Avalanches» raksturīgs retro sempla ievads, dzīvās bungas un lipīga, nedaudz infantila melodija. «Feelgood By Numbers» izklausās kā paātrināts Burts Baharahs, savukārt «The Power Is On» iesākas gluži kā Stīvijas Niksas hits «Edge of Seventeen». Tam visam pāri dejiskais hiphops «The Go! Team» mērcē «Bottle Rocket». Labs garastāvoklis garantēts!

Atgādināšu, ka «The Go! Team» ar minēto albumu ierindojās arī TVNET 2004. gada Top 50 saraksta augstajā 30. vietā.

Izdošanas datums 27.09.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu