Deerhoof «Milk Man»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Stāsts par Pienvedēju, kurš pievilina un aizved mazus bērnus jaunajā «Deerhoof» ierakstā «Mik Man», kārtējo reizi apliecina grupas unikālo muzikālo rokrakstu un veselīgo attieksmi pret šķietami nopietnām lietām.

Deerhoof «Milk Man»

(Kill Rock Stars) 10/12

Grupa no ASV, Sanfrancisko, kas izveidojās 1994. gadā un pēc dažādām sastāva izmaiņām kļuva par duetu – japāņu izcelsmes dziedātāja/basģitāriste Satomi Matsuzaki un bundzinieks/taustiņinstrumentālists Greg Saunier, ar diviem pēdējiem ierakstiem ir kļuvuši par ievērojamu indie avangarda mūzikas apvienību. Pagājušogad apskatītais «Apple O» un «Reveille» jau iezīmēja grupas milzīgo potenciālu, tomēr, manuprāt, galvenokārt mākslinieku «pārmērīgie» eksperimenti neļāva Deerhoof kļūt par gada lielo atklājumu....

Šogad 33 minūšu īsais «Milk Man» ir salīdzinoši vienkāršāks – viegli uztveramas melodijas, tas pats Satomi Matsuzaki infantilais, bērnišķīgais dziedājums bez īpašām liekām atkāpēm.

Foto: Publicitātes

Par ieraksta konceptu lielā mērā ir atbildīgs albuma vāciņa zīmējuma un anotācijas autors Ken Kagami, kas izdomājis stāstu par maskā tērptu Pienvedēju, kas traucē maziem bērniem sapņot - «Boys and girls, be mine / I'll take you to my dream land». No tā arī izriet Satomi ilustratīvie dziesmu teksti, piemēram, vienu minūti īsais «Dog on the Sidewalk» - «Dog on the sidewalk / Dog on the sidewalk / Dog on the sidewalk / I saw, I saw» vai «Milking», kas ir savdabīgs stāsts par bērniem, kas ir iesprostoti kādā degošā mājā, «There is a gasoline fire / And all the kids are trapped in there».

Muzikāli Deerhoof ekvivalentus ir grūti atrast, prātā varbūt vienīgi nāk savdabīgs Mates Of State un God Is My Co Pilot savienojums....

Izdošanas datums 09.03.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu