The Kills «Keep On Your Mean Side»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

The Kills ir vēl viens duets, kas kļuvis pazīstams, lielā mērā pateicoties «White Stripes» fenomenālajiem panākumiem.

The Kills «Keep On Your Mean Side»

(Rough Trade)

9/12

Tā pamatā ir dziedātāja VV jeb Alisone Moshārta (Alison Mosshart) un bundzinieks Hotel jeb Džeimijs Hinzs (Jamie Hinze). Atšķirībā no saviem priekšgājējiem The Kills spēlē nedaudz vieglāku roku, kas drīzāk līdzinātos tādiem sieviešu indīroka paraugiem kā Sleater Kinney, Boss Hog, Le Tigre, kuru grupa iesildījusi vairākos koncertos, un īpaši P.J. Harvey, kuras muzikālā ietekme ir acīmredzama.

Muzikāli The Kills pieturas pie blūza netīrības un pankrokam raksturīgiem aranžējumiem. «Keep On Your Mean Side» ir grupas debijas albums, kas seko iepriekš izdotajam EP «Black Rooster», no kura ierakstā iekļautas trīs dziesmas.

Dažbrīd šāda veida roka minimālisms tomēr nogurdina, protams, The Kills ir lieliska grupa, muzikāli un saturiski daudzveidīga (cik ģitāra un bungas daudzveidīgi var būt...), tomēr rokmūzikas ideja, kas tās ziedu laikos spēja rezonēt visā sabiedrībā, šodien ir palikusi tikai ārēja un formāla plakātveida saukļu līmenī, to apliecina kaut vai skaņdarbs ar nosaukumu «Fuck the People».

Izdošanas datums: 01.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu