Mira Calix "Skimskitta"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss sākās tā ...

Mira Calix "Skimskitta" (Warp) 8/12

Mira Kaliksa (Mira Calix), kuras īstais vārds ir Šantala Pasamonte (Chantal Passamonte) 1991. gadā no Dienvidāfrikas pārceļas uz dzīvi Londonā, kur ar laiku atrod sev darbu kā elektroniskās mūzikas ierakstu kompānijas "Warp" preses sekretāre.

"Warp", kas izdevuši tādus elektroniskās mūzikas meistarus kā Aphex Twin, Boards Of Canada, Plone, Autechre u.c., ir spējusi iegūt pasaulē prestižas un veiksmīgas kompānijas tēlu. paralēli sekretāres darbam, 1996. gadā tiek izdots mākslinieces pirmais EP, un tikai 2000. gadā dienas gaismu ierauga debijas plate "One on One".

"Skimskitta" iekļauts 21 skaņu celiņš, ko varētu iedalīt nelielos fragmentiņos jeb muzikālās dekorācijās un pilnmetrāžas skaņdarbos, kas pārsniedz četru minūšu robežu. Pirmās ritma pazīmes sākas tikai ar trešo kompozīciju "Woody", arī Mira Calix balss neskaidri uzpeld skaņu jūklī tikai dziesmās "Paarl" un "Shadenfreude".

Skaņdarbu struktūra ir visai atvērta un nenoteikta, tiek izmantoti dažādi balss un skaņu sempli, atmosfēras nomaina viena otru, ritms nekļūst par dominējošo skaņas avotu, tomēr šādi saraustīts noskaņu kokteilis, manuprāt, var dažreiz arī nedaudz traucēt.

Izdošanas datums: 03.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu