Cloetta Paris "Secret Eyes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Acīmredzot zviedru folklorā ir meklējama šīs ziemeļnieku tautas spēja radīt skaistas un paliekošas melodijas.

Cloetta Paris "Secret Eyes" (Skywriting Records) 10/12

Kā lai citādi izskaidro to, ka zviedriem, protams, lielā mērā pateicoties ABBAs fenomenam, konstanti izdodas pasauli iekarot ar lipīgiem un izciliem hitsingliem? Turklāt daudzi zviedru komponisti ir pieprasīti Amerikā un sacerējuši neskaitāmus hitus daudzām aizokeāna slavenībām...

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=889382&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Lieliskas melodijas un 80. gadu popmūzikas disko aranžējumi atrodami arī šā apskata galvenās varones - zviedru meitenes Kloetas Parisas (Cloetta Paris) debijas albumā "Secret Eyes", kas ir loģisks turpinājums pagājušā gada atklājumam - zviedru jaunās disko princeses Sallijas Šapiro (Sally Shapiro) debijai .

Jau rakstīju, ka Sallija Šapiro ar dziesmu autoru un producentu Johanu Agebjornu (Johan Agebjorn) ietekmes smēlās no 80. gadu Giorgio Morodera kultivētā elektroniskā disko jeb italo-disco. Italo disko atšķirībā no tradicionālā fankmūzikas ietekmētā disko daudz eksperimentēja ar sintezatoriem, tā rezultātā kļuva par vieglu ēsmu daudziem vēlāk komerciāli sekmīgiem popmūzikas vārdiem - Modern Talking, Fancy, Bad Boys Blue. Diemžēl šāds elektronisks disko 90. gados kļuva par sliktas gaumes indikatoru, taču pagājušogad Sallija Šapiro un šogad Kloeta Parisa, izmantojot analogo sintezatoru un bungmašīnu iespējas, atgriezušā pie pašiem pirmsākumiem un it kā atklājušas šādu inteliģentu disko no jauna.

Protams, pirmajā acu uzmetienā var šķist, ka "Secret Eyes" ir kāds neizdots Sandras 80. gadu albums, taču atliek tikai iedziļināties, un viss sakārtojas savās vietās.

Arī Kloetai, tāpat kā Sallijai Šapiro, ir sava labā roka - producents Rodžers Gunnarsons (Roger Gunnarson), kas patiesībā ir izlīdzējis arī Sallijai, proti, viņš ir dziedātājas singla "Anorak Christmas" autors.

Brīnišķīga ir Kloetas versija par ELO (Electric Light Orchestra) skaņdarbu "So Serious" (audio) no grupas 1986. gada plates "Balance Of Power".

Abas jaunās disko dīvas ir tik noslēpumainas, kad Amerikā mūzikas žurnālisti uzdod retorisku jautājumu: "Vai maz eksistē tāda Kloeta Parisa?" Katrā ziņā ar šīm divām dāmām, ar ierakstu izdevniecības "Italians Do It Better" māksliniekiem Glass Candy un Chromatics, ar Hercules & Love Affair un Crystal Castles disko ir atgriezies pavisam jaunā kvalitātē. Rekomendēju!

Izdošanas datums - 22.04.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu