13 & God "13 & God" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot! Viens no gada jaukākajiem un muzikāli novatoriskākajiem pārsteigumiem - 13 & God.

13 & God "13 & God" (Alien Tran (Indigo)) 8/12

Leģenda ir šāda: kad kārtējo reizi noplīsis vācu elektroniķu Notwist un pagrīdes hiphoperu Themselves tūres buss - Adam “doseone” Drucker, Jeffery “jel” Logan un Dax Pierson jeb projekts Themselves un brāļi Markuss un Miša, kā arī Martins “Console” Gretšmans (Notwist) apvienoja savus sešus radošos prātus, lai radītu lielisku hiphopa un vācu elektronikas muzikālo hibrīdu 13 & God.

Tiesa, šāda veida sadarbība jau bija dzirdama līdzīgi domājošo Hood albumā "Cold House", kurā skan grupas tandēms ar tās pašas pagrīdes hiphopa kustības "Anticon" pārstāvjiem cLOUDDEAD.

Pagājušogad septembrī Themselves iesēdās Sanfrancisko lidmašīnā un no rīta jau pamodās Minhenē, kur Mišas Arkera jaunajā studijā 17 dienu laikā ierakstīja šo plati. Studijā epizodiski viesojušies un ierakstā piedalījušies Notwist draugi - Martins Messeršmits, Valerija Trebeljāra no Lali Puna, Štefija Boma no Ms. John Soda.

Albums sākas ar pūšamo instrumentu garām, velkošām notīm, sempliem no kādas kinofilmas, atgādinot kaut ko no Jaga Jazzist daiļrades, līdz iestājas Adam “doseone” Drucker spalgais vokāls. Viens no singliem "Men Of Station" ir klasisks Notwist hits ar pulsējošu basu un melodisku dziedājumu. Mans favorīts ir plates trešais skaņdarbs "Ghostwork", kas iesākas ar monotonu rečitatīvu un kādā brīdī, iestājoties 90. gadu sākumam raksturīgam bītam (asociācijas ar Massive Attack "Unfinished Sympathy"), liek kājām labpatikā kustēties līdzi ritmam.

Viens no gada potenciālajiem Top 10 albumiem.

Izdošanas datums 22.04.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu