Tori Amos «Scarlet’s Walk»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Scarlet’s Walk» ir Torijas Eimosas (Tori Amos) septītā studijas plate, taču pirmā, kas izdota jaunā ierakstu izdevniecībā - «Epic».

Tori Amos «Scarlet’s Walk»

(Epic)

10/12

Torija Eimosa, īstajā vārdā Myra Ellen Amos, ir kāda Ziemeļkarolīnas metodistu mācītāja meita, kas jau no agras bērnības tēva baznīcā spēlējusi klavieres un dziedājusi korī. Pusaudža gados Emosu savaldzināja rokmūzika, viņa pārvācās uz dzīvi Losandželosā un sāka uzstāties vietējos mūzikas klubiņos, vienlaikus rakstot pati savas dziesmas.

24 gadu vecumā dziedātāja paraksta savu pirmo izdevniecības līgumu un pēc radošo meklējumu gadiem 1992. gadā nāk klajā mākslinieces pirmais soloieraksts «Little Earthquakes».

Iespējams, jaunas izdevniecības maiņa ir devusi dziedātājai kādu svaigu muzikālu elpu, kas ir jūtama šajā ierakstā. Visas 18 albuma dziesmas liekas vienlīdz spēcīgas. Vienlaicīgi plati ir apbrīnojami viegli uztvert un klausīties, varbūt dziedātāja ir daļēji atbrīvojusies no pagātnes smagās psiholoģiskās traumas (izvarošanas fakts) radītajām sekām. Iespējams, šeit meklējami pavisam citi iemesli...

Torijas Eimosas mūziku varētu pielīdzināt Keitas Bušas (Kate Bush) izteiksmes veidam. No jaunākās paaudzes gribētu minēt Fiona Apple un Aimee Mann.

Grūti pat izdalīt kādu labāko dziesmu, jo, manuprāt, albuma 74 minūtēs vājas vietas tik pat kā nav atrodamas. Viens no labākajiem šā gada popmūzikas albumiem.

Izdošanas datums 28.10.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu