Savath & Savalas "Apropa’t" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien klajā nāk viens no netipiskākajiem elektroniskās mūzikas izdevniecības "Warp Records" kataloga ierakstiem – projekts Savath &Savalas.

Savath & Savalas "Apropa’t" (Warp) 8/12

Mūsdienu indie hiphopa faķīra, 27 gadus vecā Skota Herena (Scott Herren) aka Prefuse 73 radošās aktivitātes kļūst arvien interesantākas. Pagājušogad mākslinieks izdevis veselus divus Prefuse 73 albumus, veiksmīgi attīstījis savas Atlantas ierakstu izdevniecības Eastern Developments darbību, sniedzis koncertus, producējis citus māksliniekus un pat paspējis vairākus mēnešus nodzīvot Spānijā.

Tieši Spānijā radusies ideja par jaunu muzikālu projektu, kas balstās Skota interesē par 70. gadu Brazīlijas psihodēlisko mūziku un spāņu folkmūziku, liela nozīme arī viņa senču etniskai izcelsmei. Savath & Savalas izveidots kopā ar kādu mazpazīstamu spāņu dziedātāju Eva Puyuelo Muns, pie kuras Skots Spānijas apmeklējuma laikā arī bija apmeties.

Evas un Skota balss dzirdama gandrīz katrā kompozīcijā, radot asociācijas ar Astrud Gilberto pieklusināto dziedāšanas manieri. Muzikāli šis ieraksts ir tuvs vieglai atslodzes elektroniskai mūzikai – Zero 7, Air, u.tml.

Izdošanas datums: 26.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu