Mēneša albums: Bon Iver "Bon Iver"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendām apvītā, mazā Viskonsīnas meža būdiņā ierakstītā debijas albuma "For Emma, Forever Ago" (2007) autors Džastins Vernons (Justin Vernon) atgriežas ar jaunu studijas plati "Bon Iver".

Bon Iver "Bon Iver"

(Jagjaguwar)

11/12

Noteikti daudziem labi zināms Vernona pirmā albuma stāsts - slimība (mononukleoze), vientulība, salauzta sirds, trīs mēnešu terapeitiska izolēšanās sava tēva Viskonsīnas meža būdiņā, eksperimenti ar balsi un rezultātā 2007.gadā pašizdota plate "For Emma, Forever Ago".

2008.gadā, kad šo skumjo, emocionāli atkailināto un visādi citādi patieso albumu izdeva izdevniecības "Jagjaguwar" un "4AD", par Vernonu runāja visa pasaule. Kanje Vests (Kanye West) pat vēlāk samplēja "Bon Iver" mūziku!

Toreiz šis skumjais, pat nomācošais, muzikāli izteikti akustiskais lo-fi albums kaut kā mani līdz galam neuzrunāja. Savukārt ar savu otro studijas albumu "Bon Iver", kuru pats Vernons raksturo kā krāsaināku, pavasarīgāku, muzikāli ambiciozāku, viņš trāpījis tieši sirdī, kā kādā dziesmā dzied Andris Kivičs.

Bon Iver "Bon Iver"
Bon Iver "Bon Iver" Foto: Publicitātes foto

Rodas sajūta, ka Vernons beidzot tiešām pametis savu vientuļnieka ziemas būdiņu un gan tiešā, gan pārnestā nozīmē iznācis ārā no meža kādā zaļā, ziedošā pļavā.

Jaunais ieraksts, ko muzikāli varētu raksturot kā soula, kantri un softroka (noslēdzošais "Beth/Rest" varētu droši būt kāds Fila Kolinsa 1980.gadu singls) sajaukumu, šoreiz tapis Vernona un viņa brāļa nopirktajā un par studiju pārveidotājā ("April Base Studios") veterinārajā klīnikā un tai pieguļošajā kādreizējā baseina telpā.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 21.06.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu