Mates Of State "Re-Arrange Us" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu duets Mates Of State laiž klajā savu liriskāko albumu "Re-Arrange Us".

Mates Of State "Re-Arrange Us" (Barsuk) 9/12

Šis ir pirmais tandēma - vīra un sievas - Korijas Gardneres (Kori Gardner) (balss/taustiņi) un Džeisona Hamela (Jason Hammel) (bungas/balss) ieraksts, kurā Korija neizmanto tikai vienu "Yamaha" ērģeli, kas dzirdama visos iepriekšējos grupas albumos. Jaunajā platē tiek izmantotas arī parastās klavieres, dažādi sintezatori un "Hamonda" ērģeles, radot nelielas izmaiņas kopējā grupas skanējumā. Arī grupas dzīvās uzstāšanās bagātinātas ar diviem jauniem instrumentālistiem - basģitāristu un čellistu.

Duets jaunajā ierakstā pieaicinājis arī trīs ievērojamus producentus - grupas Death Cab For Cutie dalībnieku Krisu Vallu (Chris Walla), Spoon dalībnieku Džimu Īno (Jim Eno) un Pīteru Katisu (Peter Katis), kas strādājis ar "Interpol" un "The National".

"Šāda vairāku producentu algošana sniedz priekšrocības vienlaikus strādāt ar divām vai trim dziesmām," komentē Džeisons Hamels. "Agrāk mēs vienkārši ieslēdzāmies studijā uz divām nedēļām un visu ierakstījām vienā rāvienā, tagad bija daudz relaksētāka sajūta - bija iespējams vairāk pievērsties atsevišķām dziesmām."

"Bija pienācis laiks kaut ko pamainīt, šoreiz lielāku akcentu liekam uz dziesmu saturisko pusi," Hamels rezumē.

Daudz kas mainījies arī pāra ģimenes dzīvē, mūziķu dzīvē ienākuši bērni - divas meitiņas, kuras, kā redzams dažos grupas mājas video, aktīvi piedalās mēģinājumos, spēlē dažādus instrumentus, sit bungas u.tml. Kāds mūzikas kritiķis gan pavīpsnājis, teikdams, ka Mates Of State jauno plati tik "popsīgu" un vieglu radījuši, lai paši tās fonā varētu netraucēti mazgāt traukus, mainīt bērniem autiņbiksītes un veikt citus mājas dzīves darbiņus.

Mani netraucē šis nosacīti jaunais skanējums (nekas jau būtībā nav mainījies), dziesmas tikai kļuvušas vieglākas, aranžējumi bagātāki... Pirmās divas albuma dziesmas - galvenais singls "Get Better" (video) un "Now" jau stabili iekļuvuši manā gada top20 singlu kastē. Īpaši spēcīgs ir "Get Better", kurā dzirdami skaisti stīgu aranžējumi, klavieres un emocionāla Korijas Gardneres melodiskā līnija. Patiesībā visas pirmās piecas plates dziesmas paskrien vienā elpas vilcienā, iepauzējot tikai ar lirisko "Blue and Gold Print". Diemžēl albuma otrā puse ir neizteiksmīgāka.

Jaunais albums, kas, manuprāt, tomēr ir viens no grupas labākajiem veikumiem, seko 2006. gada un 2000. gada debijai "My Solo Project".

Izdošanas datums - 20.05.2008.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu