Mēneša albums: AraabMUZIK "Electronic Dream"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Esam labi pazīstami ar dažādiem ģitāras, vijoles, saksofona u.tml. tradicionālu instrumentu virtuoziem, tomēr līdz ar jaunu tehnoloģiju ienākšanu mūzikā radušies jaunā mūzikas laikmeta virtuozi. Lūk, viens no tādiem - bungmašīnas pavēlnieks Abrahams Orelana jeb producents "AraabMUZIK".

AraabMUZIK "Electronic Dream"

(Duke Productions LP)

10/12

Piemēram, 1990.gadā latviski izdotajā Ludviga Kārkliņa "Mūzikas leksikonā", kura mērķis, kā rakstīts grāmatas ievadā, ir izskaidrot daudzas mūzikā sastopamas parādības un jēdzienus, bungmašīnas termina skaidrojums nav atrodams. Arī sampla (vai sempla) definīcija šajā grāmatā nav atrodama, kaut pirmās primitīvās bungmašīnas radītas 1930.gados, bet samplu mašīnas 1960.gadu beigās.

Gandrīz katra jauna tehnoloģija, arī katrs jauns konkrēta sintezatora, bungmašīnas modelis ir viens no pēdējiem glābšanas salmiņiem, lai atsvaidzinātu ierobežoto populārās mūzikas žanru, tembru, skaņu paleti.

Šogad par vienu no svaigi skanošiem ierakstiem noteikti var dēvēt Abrahama Orelanas jeb "AraabMUZIK" debijas ierakstu "Electronic Dream", kurā jauneklis apvieno popsīgas deju mūzikas dekorācijas ar smagnējiem hiphopa bītiem, kas tiek izvilināti no MPC (Music Production Center, - vairāk raksta resursos) bungmašīnas (vienlaikus arī samplera).

AraabMUZIK "Electronic Dream"
AraabMUZIK "Electronic Dream" Foto: Publicitātes foto
"AraabMUZIK" šiem piemirstajiem 1990.gadu tehno un eirodensa paraugiem iedevis jaunu dzīvību,

atklājot katra parauga labās īpašības (melodiju, kādu sintezatora motīvu) un noslēpdams novecojušos aranžējumus.

Arī pats "AraabMUZIK" (agrāk taisījis bītus reperim Cam'ron) izpelnījies ievērību kā bungmašīnas virtuozs, publicējot vairākus video ar savu prasmju paraugdemonstrējumiem un piedaloties dažādos kompānijas "Akai" pasākumos.

"You’re now listening to Araabmuzik!"

Izdošanas datums - 14.06.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu