Hadouken! "Music for an Accelerated Culture" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Visa jaunā un nezināmā noliegšana raksturīga ne tikai mūsu mazajai Latvijai, bet arī citviet pasaulē, taču tas ir drošs indikators, ka māksla ir dzīva un turpina meklēt jaunas radošas izpausmes.

Hadouken! "Music for an Accelerated Culture"

(Atlantic)

9/12

Tā, lūk, zem mūzikas kritiķu skalpeļa pakļuvuši Līdsas modernie jaunekļi Hadouken!, tās nedaudzās recenzijas, kas jau publicētas internetā par grupas debijas plati "Music for an Accelerated Culture", nav diez ko glaimojošas ... tomēr pusaudži viņus mīl, klausās un pērk - plate debitējusi šonedēļ Apvienotās Karalistes albumu topa 12. pozīcijā.

Protams, pusaudži lielu nozīmi piešķir "dreskodam", proti, Hadouken! sava vizuālā tēla, apģērba ziņā varētu droši būt 2008. gada plakātgrupa. Muzikāli Hadouken! arī atbilst 2008. gada vēsmām - viņi savā mūzikā apvieno indī, reivu un graimu, radot jaunu žanra apzīmējumu "grindie". Bieži gan viņus pieskaita arī jaunā reiva (new rave) pārstāvjiem.

Līdzīgus deju mūzikas un roka hibrīdus jau pieredzējām pagājušogad, spilgtākie no tiem - Klaxons ar , taču Hadouken! arsenālā papildus 90. gadu tehno, breikbīta un "emo" nāk klāt šīs desmitgades britu hiphopa, graima elementi.

Jaunais ieraksts, kas seko 2007. gada tikai USB formā izdotajam miksteipam "Not here to Please", nosaukumu aizguvis no kanādiešu rakstnieka Duglasa Kouplenda (Douglas Coupland) darba "Generation X". Jau ar pirmo skaņdarbu "Get Smashed Gate Crash", kas atgādina kaut ko no 90. gadu The Prodigy, grupas solists Džeimss Smits (James Smith) paziņo - "We are the future" ("Mēs esam nākotne").

Grupas nosaukums, kas apzīmē īpašu kaujas kustību, ņemts no populārās "Street Fighter" videospēles, arī pašā mūzikā tiek izmantoti "Nintendo" konsoles "Game Boy" skaņas.

Protams, muzikāli Klaxons, arī Shiny Toy Guns un tie paši Enter Shikari ir mazliet interesantāki un saturīgāki, taču nevar noliegt, ka Hadouken! notiek tieši šobrīd - šeit un tagad un, visticamāk, tieši viņi ieskicē tuvojošās desmitgades jaunās tendences.

Izdošanas datums - 05.05.2008.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu