Lindstrom "It's a Feedelity Affair"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pagājušā gada kāju un gurnu kustību pavēlniekiem - disko deju ieraksts "It's a Feedelity Affair" nāk no ledainās Norvēģijas.

Lindstrom "It''s a Feedelity Affair" (Feedelity) 10/12

"It''s a Feedelity Affair" būtībā ir elektroniskās mūzikas producenta un dīdžeja Hansa Petera Linstroma (Hans-Peter Lindstrom) pēdējos trīs gados izdoto mazo vinila platīšu apkopojums. Sākot jau no 2003. gada Lindstroma un dziedātājas Kristabelles (Christabelle) "Music (in my mind)" un beidzot ar pašiem svaigākajiem skaņdarbiem.

Skandināvijā disko, šķiet, ir cieņā jau kopš ABBAs laikiem 70. gadu beigās un izskatās, ka cilvēku vēlme kustēties līdzi ritmam, dejot disko nav rimusi arī līdz ar vairāku paaudžu maiņu. Īpaši modē, protams, ir radīt maksimāli autentisku disko, izmantojot analogās bungmašīnas, analogos sintezatorus, vēl nesen kādā no cd apskatiem minēju fantastisko jauno zviedru disko princesi Salliju Šapiro ar .

Arī Lindstroms šo dažu pēdējo gadu laikā, paralēli producējot citu mākslinieku darbus (Prins Thomas CD, dažādi remiksi, to skaitā Franz Ferdinand, Roxy Music, Annie u.c.), sakrājis izcilus elektroniskā disko paraugus.

Šeit ir gan eksperimenti ar sintezatoriem 80. gadu Giorgio Morodera kultivētā elektroniskā disko jeb italo-disco garā, nedaudz tradicionāls fankmūzikas ietekmēts disko, "kosmiskais disko" (ja tāds vispār ir), protams, plašs bungmašīnu ritmu un tembru pielietojums, taču atsevišķos skaņdarbos pavīd kaut kas no aktuālā diskopanka viļņa - līdzības ar LCD Soundsystem vai !!!. Fantastiska deju plate!

Video: Lindstrom "I Feel Space":

Izdošanas datums 21.11.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu