Kaiser Chiefs "The Future Is Medieval"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šovakar jaunajā Rīgas koncertzālē "Palladium" skatuves dēļu izturību ar savu aktuālo studijas ierakstu "The Future Is Medieval" pārbaudīs viena no pēdējo desmit gadu lielākajām britu mūzikas grupām "Kaiser Chiefs".

Kaiser Chiefs "The Future Is Medieval"

(Fiction)

8/12

TVNET Mūzika ir aplūkojusi līdz šim visus Līdsas britpopa kolektīva albumus, 2005.gada debijas plati "Employment", 2007.gada "Yours Truly, Angry Mob" ar supergrāvēju "Ruby" un 2008.gada "Off with Their Heads".

"The Future Is Medieval"
"The Future Is Medieval" Foto: Publicitātes foto

Atgādināšu, ka interesanta bija albuma mārketinga kampaņa. Proti, faktiski grupas jaunais studijas veikums klausītājiem bija pieejams jau jūnija sākumā, kad grupas mājas lapā tika publicētas 20 jaunas dziesmas. Mājaslapā bija iespējams noklausīties visas kompozīcijas, no kurām jebkuras desmit bija iespējams pilnībā lejupielādēt, samaksājot par tām 7,5 sterliņu mārciņas. Sakārtojot dziesmas sevis izvēlētā secībā un izdomājot albumam oriģinālu vāciņu, savu albuma versiju bija iespējams saglabāt un izvietot pārdošanai turpat grupas mājaslapā. Par katru fanu albuma versijas lejupielādi tā sastādītājs varēja saņemt vienu sterliņu mārciņu no ieraksta cenas.

Vēlāk grupa 27.jūnijā laida klajā savu oficiālo albuma versiju ar 13 kompozīcijām. Kā pirmais albuma vēstnesis tika publiskots skaņdarbs "Little Shocks".

Arī es ar interesi uzmeklēju visas 20 jaunās dziesmas, taču, ja godīgi, tikai ar zināmu piepūli spēju tās visas noklausīties, kur nu vēl atlasīt desmit spēcīgākās. Jaunais grupas muzikālais materiāls sākotnēji likās diezgan neizteiksmīgs, smagnējs, bez dzirksteles. Noliku to malā.

Tikai vēlāk, kad tika izziņots grupas koncerts Rīgā, vēlreiz atgriezos pie "The Future Is Medieval", tiesa, jau pie pašas grupas oficiāli sakompilētā un izdotā 13 dziesmu albuma. Manuprāt, šāds veinreizējs mārketinga gājiens ir veiksmīgs, taču kā tendence tas diez vai spēs iesakņoties. Ierindas

klausītājs tomēr vēlas dzirdēt to pašu labāko, ko grupa spēj piedāvāt, nevis pats nodarboties ar a-pušu un b-pušu šķirošanu.

Interesanti, ka britu prese pēc 2008.gada "Off with Their Heads" sāka runāt par "Kaiser Chiefs" norietu. Protams, albumā nebija jauni "Ruby, Ruby", taču tas, manuprāt, bija labāks par pārproducēto otro albumu. Diemžēl šā jaunā ieraksta kontekstā par zināmu krīzi grupas daiļradē tomēr varam runāt. Neviens no albuma skaņdarbiem (arī ne aktuālie singli) tā īsti nepaceļas virs vidējā līmeņa. Dziesmas it kā skan, bet tā īsti neaizrauj.

Ierakstā var saklausīt "The Beatles", "The Beach Boys" ietekmes, kaut ko no 1970.gadu psihedēlijas, kaut ko no 1980.gadu sintīpopa ("Heard It Break") un, protams, 1990.gadu britpopa.

Iespējams, ka šā vakara koncertā jaunās dziesmas izskanēs savādāk, spilgtāk, taču diemžēl albumā tās monotoni nomaina cita citu un atmiņā nepaliek. Šis saturiski drīzāk varētu būt tāds "Kaiser Chiefs" agrāk neizdoto dziesmu, b-pušu albums, nevis jauns darbs, kas nostiprinātu grupas pozīcijas.

Izdošanas datums - 27.06.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu