The Departure "Dirty Words" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja mūsu pašu "Aurora" vēl turpinātu eksistēt, tad, iespējams, tā izklausītos gluži kā Ziemeļhemtonas jaunie censoņi "The Departure".

The Departure "Dirty Words" (Parlophone) 7/12

Ja, Editors (skat. iepriekšējo CD apskatu) varētu uzskatīt par britu atbildi Interpol, tad The Departure ar "Dirty Words" droši var dēvēt par britu atbildi The Killers. Protams, šādi salīdzinājumi ir negodīgi pret pašām grupām, galu galā viņi nav vainīgi, ka kāds līdzīgi muzicējošs jau pamanījies pagozīties slavas saulītē, tomēr zināmu skaidrību par muzikālajām tendencēm tas palīdz ieviest.

Atkal jāmin pēdējā laikā tradicionālie ietekmju avoti - The Cure, Joy Division, New Order - interesanti, ka plati producējis tas pats cilvēks (Steve Osborne), kas savulaik atbildīgs gan par Depeche Mode, gan par New Order ierakstiem. Pateicoties Stīvam, ir radīts perfekts, savā ziņā pat sterils albums, kurā katra nots atrodas savā vietā un laikā. Puišu modernais indīdisko atgādina kaut ko no amerikāņu The Bravery un The Rapture skanējuma.

Grupa izveidojusies tikai 2004. gada janvārī un drīz parakstījusi vairāku albumu līgumu ar lielo mūzikas izdevniecību "Parlophone", kuras paspārnē strādā, piemēram, "Coldplay". Diemžēl par The Departure jāsaka gluži tas pats kas par Editoriem, proti, grupai trūkst pašai savu ideju, viss, kas platē dzirdams, ir aizgūts no sendienu mūzikas varoņiem.

Viens no, manuprāt, labākajiem plates skaņdarbiem ir viegla ska un disko hibrīds "Talkshow", kura piedziedājumā iezīmējas arī kaut kas no 80. gadu postpanka estētikas. Ģitāras solopartijas, īpaši jau "Only Human", ir gluži vai House Of Love lielākā grāvēja "Shine On" plaģiāts. Kopumā atpazīstamu un uzkrītošu ietekmju šajā diskā netrūkst, tas arī lielākais pārmetums...

Izdošanas datums 13.06.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu