Anthony Hamilton "Soulife"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem ar plati "Comin' From Where I'm From" soula dziedātāju Antoniju Hamiltonu (Anthony Hamilton) atklāja visa pasaule, šogad mākslinieks laiž klajā nu jau trešo oficiālo studijas ierakstu "Soulife", kas būtībā ir agrāk neizdotu dziesmu apkopojums.

Anthony Hamilton "Soulife"

(Rhino / Wea)

8/12

Pirms gada jau rakstīju, ka jauniņais Hamiltons sācis dziedāt baznīcas korī, vēlāk muzicēt dažādos mūzikas klubiņos, līdz "Uptown Records", tolaik plaukstoša mūzikas izdevniecība, ievēroja jauno censoni. Diemžēl mākslinieka lieliskais debijas ieraksts "XTC", kuram dienas gaismu vajadzēja ieraudzīt 1995. gadā, iznāca tikai gadu vēlāk. Tas diemžēl palika neievērots. Vēlāk seko sadarbība ar tolaik topošo superzvaigzni D’Angelo, dažādi piedāvājumi komponēt un producēt.

Antonija Hamiltona balss dotības ne ar ko neatpaliek no viņa elku - 70. gadu soula mūzikas meistaru Bila Vizersa (Bill Withers), Bobija Womaka (Bobby Womack) un Stīvija Vondera (Stevie Wonder). Tiesa, mākslinieka jaunākais ieraksts "Soulife", manuprāt, tomēr ir neliels solis atpakaļ. Proti, Hamiltons atteicies no dzīvo bungu skaņas, dodot priekšroku diezgan tradicionālam R&B skanējumam.

Plate sākas ar akustisko spāņu ģitāru dziesmā "I Used to Love Someone", kas noskaņas ziņā tuva Marvina Geja (Marvin Gaye) 80. gadu sākuma daiļradei. "I Cry" jau ir kaut kas no soula "zelta" fondiem - Otisa Redinga (Ottis Redding) garā, tiesa, kaut ko līdzīgi retro savulaik mēģinājis arī r&b 90. gadu guru R. Kelly (aiztaupīšu jums laiku, piebilstot, ka jaunais R. Kelly ieraksts "Tp. 3 Relouded" ir diezgan švaks). Viens no plates skaistākajiem skaņdarbiem ir "Georgie Parker", kas ir moderns neosoula paraugs ar klusiem klavieru akordiem, pulsējošu basa līniju un vonderisku harmoniku fonā.

Kā viesmākslinieces albumā pieaicinātas Meisija Greja (Macy Gray) dziesmā "Love and War" (no "Baby Boy" skaņu celiņa) un sena Hamiltona kolēģe Sunshine Anderson. Albuma bukletā rakstīts, ka gandrīz visas dziesmas priekš "Soulife" tika ierakstītas jau laika posmā no 1999. līdz 2001. gadam, tikai daži skaņdarbi pārspēlēti, lai izklausītos nedaudz modernāki. Tas arī lielākais plates trūkums, cerēsim, ka Hamiltons tuvākajā laikā iecerējis izdot kādu pavisam svaigu muzikālu materiālu.

Izdošanas datums 28.06.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu