M83 «Before The Dawn Heals Us» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem franču duets M83 pārsteidz mūzikas pasauli ar savdabīgu «sintezatorroka» plati «Dead Cities Red Seas And Lost Ghosts», ko mūzikas kritiķi nekavējoties salīdzināja ar franču «Air» un britu «My Bloody Valentine» darbiem. Šogad no sākotnējā dueta palicis ir tikai Antonijs Gonzalezs, diemžēl arī mūzika ir uz pusi vājāka...

M83 «Before The Dawn Heals Us»

(Mute)

6/12

Vēsture: Antonijs Gonzalezs (Anthony Gonzalez) un Nikolā Fromāžs pirms pieciem gadiem nolēma atmest ar roku rokmūzikai un pārdot savas ģitāras, lai iegādātos sintezatorus. Puišu tā laika ietekmes variēja no Mogwai līdz pat Tangerine Dream. 2001. gadā M83 pašu producētu debijas ierakstu izdod vietējā mūzikas izdevniecība «Goom».

M83 jaunais veikums «Before The Dawn Heals Us» acīmredzot ir Antonija Gonzalesa lolojums; daudz plašāk izmantoti sintezatoru «ambient» un «new age» tembri, dažādi dramaturģiski iestudēti sempli («Car Chase Terror»), vairākas muzikālas atsauces uz tiem pašiem Tangerine Dream, Pink Floyd un Žanu Mišelu Žāru, un galvenais mīnuss - ierakstā šoreiz elektronisko ritmu vietā izmantotas dzīvās bungas.

Foto: Publicitātes foto

No plates 15 kompozīcijām dažas tomēr ir pietiekoši veiksmīgas, tomēr viscaur skanošie šķebinošie «new age» tembri ātri sabojā muzikālo apetīti. Ja M83 iepriekšējais veikums vēl bija interesants ar savu savdabīgo muzikālo koncepciju (sintezatori kā ģitāras aizstājēji), jāatzīst, mazāk interesants saturiski, tad diemžēl «Before The Dawn Heals Us» ir pašķidrs 80. gadu romantiskā sintezatorpopa un 90. gadu «shoegaze» pakaļdarinājums. Vilšanās.

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu