The Bluetones "Luxembourg"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa, kuras kontā ir viens no 90. gadu britu ģitārmūzikas šedevriem, 1996. gada albums "Expecting To Fly", šogad atgriežas ar jaunu muzikālo materiālu.

The Bluetones „Luxembourg” (Superior Quality) 9/12

"Luxembourg" ir The Bluetones ceturtais studijas ieraksts un atgādina klausītājiem tā dēvētā britpopa viļņa labākos gadus. Grupas lieliskais debijas ieraksts tika bieži salīdzināts ar Mančestras lielāko lepnumu The Stone Roses, kas acīmredzot pamudināja grupu uz muzikālām pārmaiņām, tas izpaudās The Bluetones turpmākajos divos diskos. No sentimentāli atmosfēriska skanējuma grupa pievērsās vitāliem ģitāras rifiem un spēja atrast paši savu unikālo skanējumu.

Arī šoreiz dziesmu izvēle balstās uz ātriem, ritmiskiem skaņdarbiem ar nelielu 80. gadu XTC vai Squeeze piedevu. The Bluetones rada nelielu retrospektīvu ieskatu 90. gadu sākuma britpopa zelta laikos, kas patiesībā pēdējā laikā izpelnās visai lielu nostalģisku uzmanību, kaut vai jāmin The Thrills un The Coral.

Tie, kas domāja, ka pēc pagājušā gada "best of" izlases grupa simboliski paziņo par savas darbības izbeigšanu, var atviegloti nopūsties. The Bluetones ir atgriezušies, varbūt ne tik pārliecinoši kā agrāk, bet tomēr... labāk The Bluetones nekā kaut kādi Stereophonics

Izdošanas datums 12.05.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu