1 Mile North "Minor Shadows" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no patīkamākajiem šā gada muzikālajiem atklājumiem One Mile North demonstrē izsmalcinātu ambient/post rock skaņu pasauli, kurā iezogas arī nedaudz elektroniskās mūzikas dekorācijas.

1 Mile North "Minor Shadows" (Ba Da Bing!) 9/12

"Minor Shadows" mūziku veido ģitārists Jon Hills un taustiņinstumentālists Mark Bajuk, kas, iztiekot bez jebkāda bungu ritma un perkusijām, spējuši radīt aizraujošu muzikālu ceļojumu.

Plate iesākas ar "In 1983 He Loved to Fly", kurā vienīgo reizi albumā dzirdama kāda cilvēka svilpošana un kaut ko vēstošā balss. Deviņu minūšu garajā skaņdarbā ieskanas arī nelielas trompetes iespēles un Bark Psychosis cienīgas atmosfēriskās ģitāras arpedžijas.

"Minor Shadows" kopējo noskaņu nedaudz izbojā albuma pēdējā kompozīcija „The Manual”, kurā pēkšņi parādās kosmiski pozitīvi, meditatīvi akordi, kas pietuvina mūziku vairāk "new age" estētikai (līdz kurai vēl laikam neesmu izaudzis). Nedaudz varētu pārmest arī pārmērīgo aizraušanos ar ģitāras efektiem, proti, halles nepārdomāti vienmuļo izmantošanu, tomēr kopējā noskaņa atsver šos nelielos trūkumus un atklāj klausītājam smalku, pārdomātu skaņu pasauli.

Izdošanas datums: 06.05.2003

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu