Jaunās amerikāņu popdīvas (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Mūzikas biznesā "jaunas asinis" tiek pārlietas ļoti strauji, kura no šā brīža karstākajām popmūzikas zvaigznītēm spēs noturēties virsotnē ilgāk, rādīs tikai laiks.

Paramore "Riot!"

Pagājušogad tā arī nesaņēmos uzrakstīt amerikāņu poppankgrupas Paramore albuma "Riot!" recenziju, kaut arī uzskatu to par mazāko ļaunumu, kas piemeklējis amerikāņu "meinstrīma" rokmūziku šajā desmitgadē, taču ir pilnīgi skaidrs, ka ar vai bez Paramore, spoža karjera mūzikas biznesā tuvākajā laikā gaidāma grupas 19 gadus vecajai simpātiskajai rudmatei - solistei Heilijai Viljamsai (Hayley Williams).

Jau pagājušogad presē izskanēja spekulācijas par iespējamo grupas pajukšanu. Tas, protams, bija saistīts ar faktu, ka mediji vairāk fokusējas tieši uz Viljamsu, mazāk uzmanības pievēršot pārējiem grupas dalībniekiem.

Grupas ģitārists Džošs Farro (Josh Farro) izteicies:

"Mēs esam komanda. Mēs esam grupa. Tā nav tikai Heilija - tā nav viņas grupa.

Tas, ka viņa ir galvenā soliste, nenozīmē, ka viņa ir vienīgā iesaistītā persona."

Paramore
Paramore Foto: Publicitātes foto

Muzikāli Paramore spēlē visai tradicionālu poppanku Avrilas Lavinjas garā, taču platē ir atrodami vairāki tiešām simpātiski poproka hiti - gan "Misery Business", gan "Crushcrushcrush", gan šobrīd mūzikas topos veiksmīgi startējušais pēdējais grupas singls "That''s What You Get" (skat. video). Pēdējo no tiem, uztrāpot reizēm MTV kanālā, pat pagriežu mazliet skaļāk ... laikam pie vainas modes stila kanoniem atbilstoši saskaņotais oranžais mikrofons un rudie mati...

Katy Perry "One of the Boys"

Tā, lūk, šonedēļ Amerikā par sensāciju parūpējusies jaunā amerikāņu aktrise un dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry), meitenes singls "I Kissed a Girl" (2-1) nostūmis no "Billboard Hot 100" virsotnes pašus Coldplay ar "Viva La Vida". Turklāt "I Kissed a Girl" (video) kļuvis par 1000. roka ēras numur viens, rokmūzikas pirmais numur viens singls datējams ar 1955. gadu, toreiz pieprasītākais bija rokenrola meistara Bila Heilija un viņa "Komētu" skaņdarbs "Rock Around the Clock".

Aktuālais singls, kurš, manuprāt, pavisam drīz kļūs par megahitu, ņemts no dziedātājas otrā albuma "One of the Boys" (izdots 17. jūnijā). Interesanti, ka 2001. gadā tikai 16 gadu vecumā meitene debitēja pavisam citā ampluā, proti, ar savu īsto vārdu Keitija Hadsone (Katy Hudson) viņa izdeva kristīgās mūzikas plati "Katy Hudson".

Video: "I Kissed a Girl"

Sara Bareilles "Little Voice"

Vēl viena šā brīža topu iemītniece ir 28 gadus vecā amerikāņu pianiste un dziedātāja Sara Berelisa (Sara Bareilles). Viņas aktuālais "Love Song" ir teju vai visu pasaules mūzikas topu stabils hitsingls. Savu debijas albumu "Careful Confessions" meitene jau izdevusi 2003. gadā un arī šis - jaunākais studijas darbs izdots jau pirms gada, taču tikai tagad, pateicoties lipīgajam "Love Song", viņa nokļuvusi popularitātes starmešu gaismās.

Vai Saru piemeklēs līdzīgs liktenis kā muzikāli līdzīgo britu dziedātāju Nerinu Palo (Nerina Pallot)?... Vai atceraties tādu lielisku 2001. gada singlu kā "Patience"? Tiešām, laiks rādīs.

Muzikāli Berelis balansē kaut kur starp Fionas Eplas (Fiona Apple), Vanesas Karltones (Vanessa Carlton) un agrīnās Torijas Amosas (Tory Amos) muzikālo estētiku - spēcīgas, pašas sarakstītas dziesmas klavieru pavadījumā, tiesa, cauri visam jūtams izteikti komerciāls potenciāls, aprēķins, ja vēlaties.

Jordin Sparks "Jordin Sparks"

Džordinas Spārksas (Jordin Sparks) atrašanās topu virsotnē skaidrojama pavisam vienkārši - vairākus mēnešus visa Amerika (ne tikai, protams) sekoja līdzi kārtējai televīzijas šova "American Idol" sezonai un tieši Džordina 17 gadu vecumā kļuva par 2007. gada šova uzvarētāju. Drīz seko līgums ar ierakstu kompāniju "19 Recordings/Jive Records/Zomba Label Group" par debijas albuma ierakstu.

Ja pirmais singls "Tattoo" vēl neguva vispasaules ievērību, tad šobrīd aktuālais duets ar R&B dziedoni Krisu Braunu "No Air" ir pacēlis Spārksu nebijušos slavas augstumos. Šaubu nav, Džordina Spārksa prot dziedāt...

Colbie Caillat "Coco"

Atzīšos vēl vienā no manām muzikālajām pop vājībām (tā dēvētajām "guilty pleasures") - 23 gadus vecās Malibu (Kalifornija) dziedātājas Kolbijas Kalei (Colbie Caillat) pagājušogad izdotais debijas albums "Coco" ir neticami liegs un ausīm tīkams popalbums. Ja abstrahējamies no dziesmu tekstuālā satura, tad Kolbijas samtainais, nedaudz piesmakušais vokāls, kopā ar pavadošo akustisko ģitāru un lieliski noproducēto kopējo skanējumu, ir perfekts vakara radio ieraksts.

Interesanti, ka Kolbija ir rokmūzikas veterāna Kena Kalei (Ken Caillat) meita. Meitenes tēvs ir grupas Fleetwood Mac albumu "Rumours" un "Tusk" līdzproducents.

Dziedātāju mūzikas topos ienesa liriskais un nedaudz infantilais "Bubbly", taču platē ir atrodami vēl vairāki lieliski skaņdarbi - "Realize", "Oxygen", "Feelings Show" un šobrīd aktuālais "The Little Things" (skat. video).

Albums pārdots gandrīz 2 miljonos eksemplāru.

Par citām šobrīd uzlecošām (patiesībā jau esošām) superzvaigznēm Keriju Andervudu (Carrie Underwood), Miliju Sairusu (Miley Cyrus) u.c. kādā no citiem apskatiem.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu