The Postmarks "The Postmarks" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējos gados esam pieraduši, ka brīnišķīgas tvīpopa (twee pop) apvienības visbiežāk nāk no Skandināvijas puses, šoreiz gan neliels izņēmums...

The Postmarks "The Postmarks" (Unfiltered) 10/12

Guļamistabas indīpopa orķestris jeb tvīpopa kolektīvs no Maiami, ASV - Postmarks šonedēļ laiž klajā savu debijas plati. Īsi atgādināšu, kas tas tvīpops tāds ir ... grupas, kas muzicē vieglā indīpopa stilā ar nedaudz infantilām melodijām, sirsnīgiem tekstiem un vienlaikus krāšņiem (kaut gan ne vienmēr) aranžējumiem, kā piemērus var minēt agrīnos Belle & Sebastian, Pipas, Acid House Kings, Brittle Stars u.c.

Postmarks vistuvākie radinieki varētu būt tieši Belle & Sebastian un Camera Obscura - dziedātājas Timas Jeskelijas (Tim Yehezkely) maigais balss tembrs atgādina izbijušās Belle & Sebastian čellistes un dziedātājas Izabelas Kembelas (Isobel Campbell) nedaudz meitenīgo balsi.

The Postmarks

2005. gadā par grupu ieinteresējās producents Endijs Čeiss (Andy Chase - Ivy, Tahiti 80, Brookville), kas piedāvājis "pastmarkām" izdot pirmo albumu savā izdevniecībā "Unfiltered Records", un Timas Jeskelijas saldsērīgo dziesmu ceļš no intīmas guļamistabas atmosfēras līdz veikalu plauktiem bija sācies.

Mūzikas kritiķi, analizējot šo albumu, bieži piesauc franču 60. un 70. gadu popmūziku, Braiena Vilsona (Beach Boys) smalkos aranžējumus, komponista Džona Barija (John Barry) skaņu pasauli, manuprāt, šeit droši vēl varētu piepulcināt Bērta Baharaha (Burt Bacharach) 60. gadu lounge un minētos Belle & Sebastian.

Plates pirmais singls (skat. video) ir izcili melodisks retropopa paraugs "Goodbye", tas piesātināts gan ar stīgu grupas, gan pūtēju grupas dekorācijām, flautas solo, elektriskās ģitāras ritmu un gaisīgu vibrofonu. Šādi sulīgi un ļoti kvalitatīvi vienā noskaņā ieturēti un ierakstīti skaņdarbi kopsummā albumā ir veseli 11. Brīnišķīgs ieraksts!

Video: The Postmarks "Goodbye":

Izdošanas datums - 06.02.2007.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu