Beirut «The Rip Tide» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazāk Balkānu, mazāk Meksikas, mazāk franču šansona - vairāk popmūzikas! «Beirut» atgriežas ar lielisko «The Rip Tide»!

Beirut «The Rip Tide»

(Pompeii Records)

10/12

Esmu diezgan kaprīzs mūzikas klausītājs. Ja kaut kas (skanējums, koncepcija, vizuālais tēls u.tml.) īsti līdz galam neuzrunā, tad «lieku jaunu bildi iekšā». Protams, tas nenozīmē, ka konkrētais mūziķis tiek «norakstīts» un citus viņa ierakstus vairs nekad neklausos. Spilgts piemērs ir nesenais «Bon Iver» jaunais ieraksts, kas mani pretstatā «For Emma, Forever Ago» platei aizkustināja tik ļoti, ka pats biju pārsteigts par savu reakciju.

Šādi gadījumi atkārtojas laiku pa laikam - kāds ieraksts uzrunā vairāk, kāds mazāk, un visu izšķir nianses. Lūk, vēl viens piemērs.

Beirut "The Rip Tide"
Beirut "The Rip Tide" Foto: Publicitātes foto

Pats Kondons intervijās atzinis, ka viņa fani jau sākuši ironizēt: «Kuras valsts ietekme būs nākamajā albumā?» Šoreiz mākslinieks centies iedziļināties tieši «Beirut» skaņu pasaulē, noslīpējot pats savu rokrakstu. Lai to izdarītu, Kondons aizmucis no lielpilsētas, kas, viņaprāt, nav ļāvusi pienācīgi koncentrēties komponēšanai. 2010.gada rudenī

viņš sakravāja mantiņas savā vecajā «Saab», paķēra līdzi drauga bīglu, lai nebūtu garlaicīgi, un noīrēja kādu koka mājiņu ārpus pilsētas.

No rīta viņš skaldījis malku, lai uzvārītu rīta kafiju, pa dienu niekojies ar golfa bumbiņu mētāšanu un paralēli slīpējis pats savu muzikālo rokrakstu. Līdzīga terapeitiska izolēšanās ir palīdzējusi arī citiem māksliniekiem...

«Es kļuvu par dažādu svešu kultūru vēstnesi, tāda nebija mana sākotnējā ideja - pārstāvēt to, kas nepieder man,» tagad atzīst pats Kondons.

Šī atklāsme ļāvusi radīt destilētu «Beirut», kas šos «svešu kultūru elementus» izmanto tikai dekoratīviem mērķiem, nevis kā pašmērķi.

«The Rip Tide» skanējums ir vieglāks, popsīgāks. Pūtēju grupa un akordeons brīnišķīgi izceļ dziesmas melodiju spēku. Visas deviņas dziesmas (plates garums tikai 33 min.) ir savās vietās. Nekā lieka.

Albumu izdod paša Kondona izveidotā mūzikas izdevniecība «Pompeii Records».

«Es vienmēr esmu juties atbildīgs kāda vidutāja priekšā. Tā bija problēma,» savas izdevniecības izveidi komentē mūziķis. «Nevēlos nevienam atskaitīties. Tikai pats sev, grupai un ģimenei.»

Labākās dziesmas: «A Candle's Fire», «Santa Fe», «East Harlem».

Izdošanas datums - 30.08.2011.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu