The Happy Mondays "Uncle Dysfunktional"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī Mančestras grupa The Happy Mondays ierakstījusi jaunu albumu, kas ir tās pirmais studijas ieraksts kopš 1992. gada.

The Happy Mondays "Uncle Dysfunktional"

(Sequel)

7/12

Protams, gandrīz neiespējami tādām grupām kā The Happy Mondays, Stereo MCs, arī The Stone Roses (ceru, ka viņi neapvienosies) atkārtoti radīt ko patiesi ģeniālu. Gan Stereo MCs, gan The Happy Mondays fenomens saistīts gan ar vietu, kurā viņi darbojās, gan ar sava laika mūzikas kontekstu, visu "madčestras" kustību, kuras neatņemama sastāvdaļa bija Šons Raiders (Shaun Ryder) un Ko. Lai cik modernus bītus mēģinātu šobrīd izmantot The Happy Mondays "divreiz vienā upē tomēr neiekāpt". Turklāt grupas mūzika tiešā veidā balstījās uz dejiskiem ritmiem, noskaņām, atmosfēras, mazāk uz tradicionālu dziesmu sacerēšanas bāzes. Spilgts pretējs piemērs ir augstāk minētie Crowded House, kuru atkalapvienošanās ir izdevusies, pateicoties jau savulaik nostrādājušai formulai, proti, labu dziesmu sacerēšanai. Crowded House atšķirībā no The Happy Mondays tomēr neraksturo kādu veselu laikmetu, un viņiem atgriešanās uzdevums tomēr bijis vienkāršāk izpildāms.

Raiders nav dziesminieks un nekad tāds arī nebūs, viņa šarms vienmēr ir bijis tekstos, viņa personībā. Lai arī grupa nav apvienojusies savā oriģinālajā sastāvā, galvenās darbojošās personas ir palikušas - pats Raiders un dejojošais Bezs (Bez).

The Happy Mondays "Uncle Dysfunktional"
The Happy Mondays "Uncle Dysfunktional" Foto: Publicitātes foto

Pēdējais kolektīva ieraksts "... Yes Please!" datējams ar 1992. gadu, savukārt pēdējais atgriešanās mēģinājums notika 1999. gadā, kad tika izdota grupas labāko dziesmu izlase un tika sniegti vairāki koncerti.

Izdošanas datums - 03.07.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu