Savina Yannatou & Primavera En Salonico "Sumiglia"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierakstu izdevniecība "ECM" turpina iepazīstināt pasauli ar novatoriskiem un nopietniem pasaules māksliniekiem, šoreiz tā ir grieķu dziedātāja Savina Yannatou.

Savina Yannatou & Primavera En Salonico "Sumiglia" (ECM) 11/12

Savina ir viena no ievērojamākajām baroka, renesanses un senās mūzikas izpildītājām, mākslinieces savdabīgais etniskās mūzikas, džeza un akadēmiskās tradīcijas sakausējums rada asociācijas ar Latvijā plaši pazīstamo kolektīvu Dead Can Dance. Protams, tā ir virspusēja asociācija, tomēr zināmu skaidrību tiem klausītājiem, kas par Savinu dzird pirmo reizi, tā sniedz.

"Sumiglia" ir pirmais dziedātājas ieraksts "ECM" paspārnē, pirms tam 2001. gadā Grieķijā tika izdots iepriekšējais darbs "Terra Nostra", tas arī piesaistīja Manfreda Eihera un "ECM" uzmanību. Savina un pavadošā sešu cilvēku grupa "Primavera En Salonico" devās uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo, kur arī ierakstīja "Sumiglia". Platē apkopotas dziesmas no dažādām valstīm un reģioniem - Grieķijas, Korsikas, Itālijas, Sicīlijas, Spānijas, Palestīnas, Albānijas, Bulgārijas, Armēnijas, Moldāvijas un Ukrainas.

Akustiska un liriska Vidusjūras reģiona krāsās tērpta mūzika - akordeons, vijole, akustiskā ģitāra, dažādas perkusijas un dažādi tautas mūzikas instrumenti. Šeit jūtama Savinas agrīnā aizraušanās ar moderno džezu, kā arī akadēmiski skolotā balss (labā nozīmē).

Pašas Savinas kontā ir veseli 20 ieraksti, taču tikai ar pēdējiem diviem ierakstiem kopā "Primavera En Salonico" māksliniece sākusi koncertēt visā pasaulē. Ar milzīgiem panākumiem noritējuši koncerti ASV un Eiropā, atliek cerēt, ka kāda no Latvijas koncertrīkotāju kompānijām noriskēs un uzaicinās šo brīnišķīgo grieķu izpildītāju uz Rīgu.

Izdošanas datums 01.03.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu