Psapp "The Only Thing I Ever Wanted"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātāja Galia Durāna (Galia Durant) un producents Karims Klasmans (Carim Clasmann) jeb projekts Psapp ierakstījuši jaunu plati.

Psapp "The Only Thing I Ever Wanted" (Domino) 9/12

Psapp neguļ uz sava teicamā debijas ieraksta lauriem un turpina "kalt, kamēr karsts". Jau pagājušogad par projektu rakstīju, ka Londonas dueta muzikālie eksperimenti balansē kaut kur starp islandiešu Mum, vāciešu Notwist folktroniku un Stereolab. Nekas daudz nav mainījies arī šajā jaunajā studijas veikumā "The Only Thing I Ever Wanted".

"This Way" nedaudz atgādina kaut ko no Rošīnas Mērfijas soloierakstiem, skaņdarbs pulsē tradicionālu toytronica klabošu ritmiņu pavadībā, apaug ar stīgām, vieglu marimbas tēmu un pūšamajiem instrumentiem. Ievadošais "Hi" ir kustīgs un melodisks muzikālais eksperiments, "Needle & Thread" balstās uz smagnēja bungu ritma un kārtējām dīvainām perkusijām, kas atgādina ķēdes grabināšanu, dažādu sadzīves priekšmetu skrāpēšanu u.tml. Aktuālais singls "Tricycle" izmanto paātrinātu blūza mūzikas ritmu, savukārt "Hill of Our Home" izskan kā viegla džeziska latīņamerikāņu ritmu pavadīta melodija.

Diemžēl ar "The Words" Psapp sāk atkārtoties - skaņdarba ritmiskais zīmējums ir identisks ievadošajam "Hi". Arī instrumentu un skaņu trokšņu arsenāls paliek nemainīgs, iestājas zināma radošā rutīna. Kompozīcijā "Make Up" dziedātāja Galia Durāna pārsteidz ar lirisku klavieru un balss balādi, taču ar "Eating Spiders" albums turpina iesākto "klabināšanas" kursu. Plati noslēdz brīnišķīga Durānas balss un neuzkrītoša, intīma pavadījuma skice "Upstairs" ar pūšamo instrumentu iespēli un bieži ierakstā izmantotajiem "šeikeriem" un dažādu priekšmetu (durvju čīkstoņa, soļu dunoņa u.c.) autentiskiem trokšņiem.

Tie, kas seko jaunākajiem seriāliem pasaulē, noteikti būs redzējuši ABC telekompānijas mediķu drāmu "Grey''s Anatomy", interesanti, ka seriāla vadošo tēmu "Cosy in the Rocket" ierakstījuši tieši Psapp. Duets pat pamanījies iemaldīties kādas lielbudžeta "Volkswagen" kompānijas reklāmā.

Par jaunrades trūkumu vērtējums nedaudz zemāks kā debijas platei - 9/12.

Izdošanas datums 22.05.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu