Tricky «Blowback»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tricky jau ilgāku laiku ir ievērojama personība popmūzikā, kurš kādu laiku atpakaļ paziņoja savu mērķi, ar savu jauno albumu radīt apvērsumu mūsdienu popmūzikā.

Visi šī mūziķa daiļrades pazinēji gaidīja šo albumu ar cerību, ka tas tiešām būs kaut kas jauns un nedzirdēts. Vai tas tā ir, vai nav izdevies?

Tricky, īstā vārdā Adriāns Tavs, ir kārtējais mūziķis, kurš diezgan ātri kļuva populārs ar saviem privātajiem projektiem un piedalīšanos lielākos projektos. Tricky savu muzikālo karjeru uzsāka Bristoles dīdžeju apvienībā Wild Bunch, bet plašākai publikai kļuva pazīstams pēc sadarbības ar Massive Attack. Tricky ir vienlīdz pazīstams ar savām trip hop kompozīcijām un ar savu repera solo. Kas kuram patīk vairāk ir paša indivīda iekšējā darīšana un gaume. Pats Tricky gan sevi vairāk uzskata par liriķi nevis reperi.

Sava jaunā albuma «Blowback» veidošanā Tricky piesaistīja vairākus pazīstamus mūziķus, kas šo projektu padarīja dīvainu un pat vietām nesaprotamu, jo iedomājaties, kas notiek, ja reperis piesaista tādas rock un pop mūzikas leģendas, kā Edu Kovalčuku no grupas Live, trīs no četriem Red Hot Chili Peppers mūziķiem, Sindiju Lauperi, MC Hawkman un Ambersunshower. Jocīgi ir klausīties šo mūziķu izpildījumu zem sveša vārda un papildinātas ar repa solo. Lai arī katra kompozīcija vairāk vai mazāk ir iecerēta kā Tricky skaņdarbs, daudzās kompozīcijās var pamanīt pazīstamu kompozīciju motīvus... It sevišķi tas ir jūtams kompozīcijās «Girls», «You Don"t Wanna», «Wonder Woman» un citās. Daudzi dziesmu motīvi un solo liekas tik pazīstami, grūti gan pateikt ko katrs atgādina, bet varbūt tikai tā ir ilūzija.

Kā labāka no albuma kompozīcijām ir jāatdzīst nu jau topošais radio hits «Evolution Revolution Love», kurš ir patiesi oriģināls un interesants. Ļoti interesanta kompozīcija ir «Five Days», kurā dzirdams leģendārais Sindijas Lauperes solo, ir grūti pierast pie tā, ka Sindija dzied kopā ar Tricky drūmas melodijas pavadījumā. Abu sieviešu, Sindijas Lauperes un Ambersunshower padara šo albumu nedaudz maigāku, jo pati mūzika un Tricky, Hawkman solo ir diezgan paskarbi.

Ir grūti pasludināt kaut kādu spriedumu par šo albumu, bet šis muzikālais mudžeklis, kuru savērpis Tricky sākumā ir ļoti kaitinošs, pēc kāda laika pie tā pierod, bet tajā pašā laikā nevar atrast šim albumam kaut kādu kopsaucēju, jo sajūta ir tāda, ka Tricky ir sasviedis visu vienā kaudzē bez konkrētas domas un idejas. Neiesaku šo albumu iegādāties, kamēr neesat to noklausījies. Ja esat pārliecināts Red Hot Chili Peppers un neciešat repu, tad labāk pat nemēģiniet šo albumu klausīties. Apšaubu, ka kādreiz vēl noklausīšos šo albumu, tam ir lemts ātrāk vai vēlāk tikt aizmirstam un noklāties ar putekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu