Okkervil River «Black Sheep Boy»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amerikāņi, kas nosaukumu aizguvuši no rakstnieces Tatjanas Tolstajas darba, laiž klajā jaunu studijas darbu «Black Sheep Boy».

Okkervil River «Black Sheep Boy»

(Jagjaguwar) 9/12

Pirms pāris gadiem no ASV man brālis atsūtīja tolaik «karsto» amerikāņu mūzikas atklājumu Okkervil River, viņu 2002. gada platē «Don't Fall in Love With Everyone You See» bija atrodama viena īpaši skaista melodija - «Kansas City». Tolaik vēl pasauli bija pārņēmis tā dēvētais alt. country vilnis un «Kansas City» likās tam ideāls skaņu celiņš.

Pēc trīs gadu pauzes amerikāņu intelektuālie alternatīvā kantri meistari atgriežas ar jaunu plati «Black Sheep Boy». Tituldziesma, kas ievada plati, patiesībā ir mākslinieka Tima Hārdina kaverversija.

Grupas līderis un virzītājspēks ir neirotiskais Vils Šefs (Will Robison Sheff), kura emocionālais dziedājums variē no intīmi klusa un romantiska līdz histēriskam. Izspēlējies dažās studentu grupās Vils pieņēma galīgo lēmumu - kļūt par totālu zaudētāju, profesionālu neveiksminieku. Tā radās Okkervil River. Vila dziedājumā saklausāms kaut kas no Konoro Obersta («Bright Eyes»), Brendona Flouversa («The Killers»), muzikāli puiši ir draugos ar sev radniecīgajiem Neutral Milk Hotel un The Decemberists.

Foto: Publicitātes

Mūzikas kritiķi jau paspējuši grupas jauno albumu nodēvēt par Okkervil River labāko ierakstu, galvenokārt vienotās koncepcijas un muzikālā brieduma dēļ. Plates izcilākais skaņdarbs, manuprāt, ir «For Real», tas iesākas ar tradicionālu akustuskās ģitāras rifu, Vila dziedājums sasaucas pat ar reliģisko David Eugene no 16 Horsepower: «Some nights I thirst for real blood/ For real knives/ For real cries.» Kriminālais stāsts pakāpeniski kulminē pilnā visu instrumentu jūklī. «Get Big» ir duets ar dziedātāju Emiju Enelu (Amy Annelle).

Kvalitatīvs, inteliģents amerikāņu alternatīvā kantri paraugs, kas brīžiem var likties pārāk raupjš un tehniski nenoslīpēts, taču tāds ir Okkervil River mūzikas šarms.

Izdošanas datums 05.04.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu