V/A "Monsieur Gainsbourg Revisited"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klajā nācis veltījuma ieraksts franču dziesminieka Serža Geinsbūra (1928–1991) 15. nāves gadadienai.

V/A "Monsieur Gainsbourg Revisited" (Barclay) 9/12

Jaunā izlase "Monsieur Gainsbourg Revisited" ir leģendārā dziedātāja mūzas Džeinas Birkinas kārtējais veltījums Geinsbūra talantam. Pati Birkina atlasījusi tos mūsdienu popkultūras spīdekļus, kas dzirdami šajā veltījumu platē, to vidū jau Birkinas duetu albumā dzirdētais Braiens Molko ("Placebo"), Portishead un Gonzalezs. Izlase dienas gaismu ieraudzījusi gandrīz vienlaikus ar pašas Birkinas jauno soloalbumu .

Kas tad piedalījies šajā diskā? Albumu ievada skotu rokeru Franz Ferdinand duets ar pašu Džeinu Birkinu dziesmā "Sorry Angel". Atgādināšu, ka nesen Rīgā tika uzvesta muzikāla izrāde ar šādu nosaukumu. Geinsbūra vienīgo Amerikas hitu (arī tas uzkāpa tikai līdz 69. vietai), leģendāro erotisko tandēmu "Je t’aime… Moi non plus" šoreiz iedziedājusi Čena Maršala (Cat Power) kopā ar britu modeli Karenu Elsoni. Interesanti, ka dziesma pārtulkota angļu mēlē, lai arī ne precīzi vārds vārdā.

Pulp līderis Džārviss Kokers kopā ar Kid Loco ieskaņojis "Je Suis Venu Te Dire Que Je Men Vais", savukārt R.E.M. solists Maikls Staips iedziedājis "L''Hotel Particulier". Triphopa atzaru platē pārstāv Portishead un Tricky.

Pēc 60. gadu simbola Mariannas Feitfulas autobiogrāfiskās grāmatas izlasīšanas, atkalredzēšanās ar dziedātāju šajā platē bija īpaši patīkama. Feitfula kopā ar dub veterāniem Sly & Robbie iedziedājusi regejisko "Lola Rastaquouere". 80. gadu dziedātājs Marks Almonds ieskaņojis sev raksturīgu "I''m The Boy" versiju.

Jāpiemin arī The Kills, The Rakes un Karlas Bruni versijas.

Jāsaka, ka ne visas dziesmas (oriģināli), kas izmantotas šajā platē, varētu dēvēt par izcilām, turklāt, ja ir iebildumi pret kādu no šeit dzirdamajiem māksliniekiem, tad plati kopumā ir grūti baudīt. Protams, kopsummā šī ir lieliska kompilācija.

Izdošanas datums 25.04.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu