Alpha "Stargazing" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bristoli varētu dēvēt par triphopa mūzikas galvaspilsētu, tieši šeit 1990. gadu sākumā savu darbību sākuši Massive Attack, Tricky, Portishead u.c. Ar laiku triphopa žanra definīcija arvien vairāk izplūst un par komerciāli veiksmīgiem māksliniekiem kļūst gan Morcheeba, gan Sneaker Pimps u.c.

Alpha "Stargazing"

(Don’t Touch)

10/12

Nenovērtēts un nepamanīts, manuprāt, šajā burzmā ir palicis dīdžeju projekts Alpha.

Alpha pirmais studijas albums izdots jau 1997. gadā un izraisīja mūzikas kritiķu salīdzinājumus ar Massive Attack, tomēr mākslinieki spējuši pārvarēt šo uzmācīgo komplimentu (Alpha ierakstu kompānija tajā laikā bija MA piederošā "Melankolic") un šogad atgriežas ar spēcīgu un smalku albumu "Stargazing".

Projektu veido duets Korins Dinglijs (Corin Dingley) un Endijs Dženks (Andy Jenks), kas studijā pieaicina dažādus viesvokālistus.

Klausoties ierakstu, nevilšus rodas muzikālas asociācijas ar Zero 7. Plate sākas ar īsu ievadu un turpinās ar vienu no skaistākajiem gada skaņdarbiem "Once Around Town", kas līgojas vieglā Džona berija (John Barry) filmu mūzikas ritmā, ko papildina burvīgais Helenas Vaitas (Helen White) vokāls. Turpinājums neliek vilties, vēl vairāk, Martin Barnard dziedātais „Elvis” ir smeldzīgs 70. gadu soul balādes paraugs, ko piedziedājumā papildina stīgu grupa. Kaut ko līdzīgu šogad mēģinājis paveikt arī Matthew Herbert, tomēr, manuprāt, Alpha tas izdevies ir mazliet organiskāk un dabiskāk.

Kādā intervijā Deivids Bovijs (David Bowie) izteicies, ka nespēj iedomāties labāku fonu, braucot auto, par Alpha, arī Toms Jorks (Thom Yorke) (Radiohead) un Madonna atzinušies, ka ir lieli grupas fani. Domāju, ka šī sajūsma ir pamatota, to pilnībā pierāda "Stargazing" - viens no 2003. gada spēcīgākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums 12.05.2003.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu