James Blunt "Back To Bedlam"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gada lielākais pārsteigums Apvienotajā Karalistē un Eiropā - dziedātājs Džeimss Blants (James Blunt) turpina būt nr.1 visos iespējamajos topos.

James Blunt "Back To Bedlam"

(Atlantic)

4/12

Cik procentuāli liels ir mūzikas pirātu-sieviešu skaits, proti, jājautā, vai tiešām skaistā dzimuma pārstāves sēž failu apmaiņas programmās un "kačā" mūziku tikpat intensīvi kā vīrieši? Domāju, ka procentuāli šī attiecība noteikti nav 50/50... Parasti meitenes palūdz kādam paziņam, draugam: "Esi tik jauks, ieraksti man lūdzu šo disku!" vai aiziet uz veikalu un vienkārši nopērk savu mīļāko albumu...

Acīmredzot jaunizceptais dziesminieks ir saskatījis šo likumsakarību un radījis šīs vasaras lielāko sieviešu himnu "You''re Beautiful". Kurai sievietei gan nepatiktu dzirdēt šos vārdus vēl un vēl, turklāt, ja tos dzied vēl tāds apburošs vīrietis kā Džeimss. Protams, izdzirdot šo emocionāli triceklīgo balstiņu un saldsērīgo dziesmas tekstu, Blanta plates rekordātrumā pazuda no veikalu plauktiem:

"Viņa uzsmaidīja man metro, viņa bija ar citu vīrieti... Es nedomāju, ka vēl kādreiz viņu satikšu, bet mūs vieno brīdis, kas ilgs mūžīgi Tu esi brīnišķīga, Tu esi brīnišķīga... tā ir patiesība."

kaut kā tā...

Arī radiostacijas ir uztvērušas šo stīgu un nemitīgi "rullē" Blanta lielāko grāvēju, ja godīgi, nepazīstu nevienu vīrieti, kam patiktu šī dziesma. Varbūt manu draugu lokā nav īstu vīriešu? Piemēram, tādu kā Kosovā savulaik dienošais brašais kareivis Džeimss Blants?

James Blunt "Back To Bedlam"
James Blunt "Back To Bedlam" Foto: Publicitātes foto

Mēģināju meklēt internetā kādas nopietnas albuma recenzijas un atskārtu, ka lielākā daļa mediju ir ignorējuši šo relīzi, tīklā atrodami tikai ierakstu izdevniecības reklāmrakstiņi, recenzija mājas lapā "Femalefirst" un visai vēsas atsauksmes dažās mūzikas lapās. Kāds sašutis melomāns uzskata, ka Blants ir viens no tiem māksliniekiem, kuru pērk cilvēki ar aprobežotu muzikālo gaumi, uzliek disku kaut kur fonā un patiesībā tā arī nekad neieklausās, cik tukši un nedzejiski ir dziedātāja teksti un vienveidīgas melodijas.

Apzinos, ka komentāros tikšu saplosīts, taču esmu pārliecināts, ka neesmu vienīgais, kuru Džeimsa Blanta milzīgie komerciālie panākumi ir pārsteiguši. Interesanti būs pavērot, kā attīstīsies Blanta karjera nākotnē.

Izdošanas datums 23.05.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu