Pan American "Quiet City" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sen nebiju pievērsies postroka mūzikas jaunākajiem ierakstiem, galvenokārt jau tādēļ, ka šis savulaik novatoriskais mūzikas atzars pēdējos gados ir nokļuvis tādā kā radošā strupceļā.

Pan American "Quiet City" (Kranky) 11/12

Tomēr dažas no žanra ievērojamākajām personām šogad spējušas laist klajā pietiekoši augstvērtīgus ierakstus – Čikāgas meistari Tortoise, britu leģendas Bark Psychosis un arī nosacīti jaunais ambient/postroka censonis Marks Nelsons aka Pan American.

Mākslinieka ceturtais skaņu albums "Quiet City" ir ieviesis Pan American daiļradē, manuprāt, pozitīvas pārmaiņas, proti, dub elektronizētos fona bītus, kas bija tik raksturīgi projekta pirmajās platēs, ir nomainījis dzīvs, organisks instrumentu un elektronikas sajaukums.

Marks Nelsons pazīstams arī kā postroka ambient apvienības Labradford dalībnieks. Pagājuši ir apaļi desmit gadi kopš Labradford pirmā ieraksta "Prazision". Ar ko gan vēl varētu pārsteigt?... Domāju, ka Pan American ir izdevies notvert to mūzikas stīgu, kas savulaik piemita Hood, Bark Psychosis, Talk Talk 90. gadu sākuma eksperimentiem – dekoratīvas trompetes iespēles, minimālistiska ģitāra ar brīžiem spānisku nokrāsu, vietām pat paša Nelsona iedziedāti, precīzāk, iečukstēti vārdi, kas laiku pa laikam pazūd tādā kā dūmakainā skaņu mākonī.

Plati laiž klajā mūzikas izdevniecība "Kranky", kas atbildīga par Low, Windy & Carl u.c. Albums nāk komplektā ar video esejas DVD, kuru filmējis un editējis pats Nelsons kopā ar Čikāgas mākslinieci Annie Feldmeier.

Izdošanas datums 21.06.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu