Junior Boys «Begone Dull Care» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kanādas, Ontario indī tehnopopa kolektīvs «Junior Boys» laidis klajā jaunu studijas albumu «Begone Dull Care».

Junior Boys "Begone Dull Care"

(Domino)

8/12

"Junior Boys" skanējuma ziņā atrodas kaut kur pa vidu starp "Zoot Woman" un "Chromeo". Tiesa, līdz "Zoot Woman" hitīgajām melodijām un arī līdz "Chromeo" bezbēdīgajiem 1980. gadu elektrofanka ritmiem puišiem Džeremijam Grīnspanam (Jeremy Greenspan) un Metjū Daidemusam (Matthew Didemus) mazliet pietrūkst. Katrā ziņā, ja jāizvēlas muzikāli radniecīgi ieraksti, tad "Junior Boys" uz šo darbu fona diez vai būs mana pirmā izvēle - tandēma radītās melodijas un bīti atstāj tādu kā izsalkuma sajūtu, līdz pilnībai, līdz ideālai formai, manuprāt, nav nostrādāts neviens no jaunās plates skaņdarbiem. "Junior Boys" iepriekšējā platē Junior Boys - Bits And Pieces (2006) tāds skaņdarbs bija - "In The Morning".

Junior Boys "Begone Dull Care"
Junior Boys "Begone Dull Care" Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz zināmiem panākumiem Eiropā, puiši dzimtajā Kanādā vēl joprojām ir mazpazīstami, tādēļ viens no grupas dalībniekiem Metjū dzirdīgāku ausu meklējumos pārcēlies uz dzīvi Vācijā. Līdz ar to jaunais ieraksts tapis gan Kanādā, kur vēl joprojām mitinās grupas līderis Grīnspans, gan Vācijā.

Ja puišu iepriekšējais albums pavēra ceļu uz iespējamām komerciālām virsotnēm, piemēram, Kārla Kreiga (Carl Craig) dziesmas "Like a Child" remikss pat izpelnījās "Grammy" balvas ekspertu atzinību, tad jaunajā albumā "Junior Boys" nav centušies īpaši izdabāt radio vai TV formātiem. Pārsvarā visas kompozīcijas ir 6 minūtes garas, bez izteiktiem piedziedājumiem, āķiem... Arī pirmais singls "Hazel" ir garāks par 6 minūtēm (visticamāk jau, ka dziesmai ir pieejams radio edit), un, no radio pozīcijām raugoties, tas labākajā gadījumā varētu sacensties ar kādu "Zoot Woman" b-pusi.

Manuprāt, labākais plates skaņdarbs ir "Bits And Pieces" (skat. audio), kurš iekļāvies 4 minūtēs un ir lielisks 1980. gadu elektrofanka un mūsdienu elektroniskās mūzikas sakausējums. Mazliet atgādināja kaut ko no Ērlanda Oijes (Erlend Øye) soloierakstiem.

Paša albuma nosaukums atvasināts no skotu izcelsmes kanādiešu animācijas leģendas Normana Maklārena (Norman McLaren) 1949. gada animācijas īsfilmas ar tādu pašu nosaukumu (skat. video).

Dziesmu saraksts: 1. Parallel Lines 2. Work 3. Bits And Pieces 4. Dull To Pause 5. Hazel 6. Sneak A Picture 7. The Animator 8. What It"s For Norman McLaren "Begone Dull Care" 1949

Izdošanas datums - 07.04.2009.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu