The Shortwave Set "The Debt Collection"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veldzējošās Dienvidlondonas skaņas - "The Shortwave Set" negaidīti pārsteidz ar skaistu debijas ierakstu.

The Shortwave Set "The Debt Collection" (Indipendiente) 9/12

Endrjū Petits (Andrew Petitt), Deivids Ferels (David Farrell) un zviedru dziedātāja/ģitāriste Ulrike Bjorsne sanāca kopā tikai 2003. gadā. Seko pāris mazās platītes, vairāki koncerti ar zvaigžņoto Goldfrapp un viens no pārsteidzošākajiem gada ierakstiem "The Debt Collection".

"The Shortwave Set" savu mūziku raksturo kā "viktoriāņu fanku", plates vāku rotā daži Viktorijas laika pazīstamākie izgudrotāji, tiesa, viņu vārdi netiek atšifrēti. Arī pašu mākslinieku fotogrāfijas ieturētas 60. gadu vizuālās estētikas stilā, veci kostīmi un vecmodīgas frizūras, iespējams, pie vainas ir kolektīva aizraušanās ar daudzajiem "lietoto apģērbu" veikaliem, kuri pasaulē kļūst arvien populārāki. "The Shortwave Set" apgalvo, ka albums ierakstīts ar veciem un salauztiem mūzikas instrumentiem, kas nopirkti kādā tirdziņā.

Gada sākumā līdzīgu semplu, 60. gadu "lounge" retro kokteili piedāvāja interesantie The Superimposers, diemžēl puišiem pietrūka radiohita, lai gūtu ievērību. "The Shortwave Set" ir par visu padomājuši - platē ir atrodams perfekts popmūzikas paraugs, melodiskais un inteliģentais "Is It Any Wonder", ko pilnā sparā rullē arī pašmāju radiostacija SWH.

"Is It Any Wonder" iesākas ar šķietami nesavāktām un īdošām skaņām, taču līdz ar ritma, klavieru tēmas un balss iestāšanos top skaidrs, ka esam liecinieki vienam no gada skaistākajiem skaņdarbiem. Pavadījums atsauc atmiņā agrīno franču Air skaņas, savukārt dziedātājas Ulrikes Bjorsnes balss liek atcerēties Air idejiskos mantiniekus Zero 7.

Plati ievada viens no pirmajiem singliem "Slingshot", kas iestiepjas savdabīgā The Beta band mūzikas teritorijā, 40 sekunžu īsais ielas akordeona sempls ievada minēto "Is It Any Wonder", savukārt nebēdnīgā skice "Better Than Bad" izskan kā kāda 60. gadu audioreklāma. Smeldzīgā balāde "Repeat To Fade" jau ir kaut kas no "Scissor Sisters" lēno skaņdarbu plauktiņa. Diemžēl plate ar katru jaunu skaņdarbu kļūst arvien lēnāka un miegaināka un vairs neuzkāpj līdz "Is It Any Wonder" gaisīgajiem augstumiem. Brīžiem nepārliecina arī Ulrikas visai tradicionālais dziedājums un balss tembrs.

Izdošanas datums 25.07.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu