CSS "Donkey"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šā brīža veiksmīgākā Brazīlijas mūzikas eksportprece CSS šonedēļ laiž klajā otro studijas plati "Donkey".

CSS (Cansei De Ser Sexy) "Donkey"

(Sub Pop)

8/12

"Ēzelis" (Donkey) seko kolektīva indīdisko debijas platei CSS - Left Behind, no kuras par globāliem deju zāles grāvējiem jau kļuvuši "Alala" un "Let''s Make Love and Listen to Death from Above". Kā skaidro paši grupas dalībnieki, plates nosaukums raksturo pēdējo mēnešu grupas smago darbu koncertos, proti, CSS nu jau bijušais menedžeris bija saplānojis tik daudz koncertu, ka CSS nācās piespiedu kārtā smagi strādāt gluži "kā ēzeļiem". Beidzot grupai ir jauns menedžeris, un visas organizatoriska rakstura nesaskaņas esot pagātnē.

Diemžēl šī smagā koncertēšana atnesusi arī vienu sliktu ziņu - trīs mēnešus pirms "Donkey" izdošanas grupu pametusi oriģinālā sastāva basģitāriste Ira Trevisana (Iracema Trevisan) un viņas vietā bija spiests stāties bundzinieks un producents Adriano Cintra. Šobrīd CSS sitamos instrumentus savā pārziņā pārņēmis bijušais rokeru The Cooper Temple Clause bundzinieks Džons Harpers (Jon Harper).

Plate ierakstīta Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu grupas producenta Adriano Cintras uzraudzībā, vēlāk miksēta Losandželosā pie skaņu inženiera Marka Stenta (Mark "Spike" Stent), kas strādājis ar Madonnas, Bjorkas, Massive Attack u.c. mūziku.

Uzreiz jāsaka, ka platē nav neviens tik "nesošs" singls kā jau minētie "Alala" un "Let''s Make Love and Listen to Death from Above", vispār plates kopējais skanējums ir nedaudz sterilāks, pareizāks. Pirmais singls "Rat Is Dead (Rage)" sava roķīgā skanējuma dēļ vairāk tuvinās pirmās plates "Off the Hook" dziesmas estētikai. Tāds spilgtākais hitsingls jaunajā albumā varbūt ir tikai šobrīd aktuālais otrais singls "Left Behind" (skat. video), kas savā ziņā seko "Alala" dejiskajai stilistikai.

CSS "Donkey"
CSS "Donkey" Foto: Publicitātes foto

Vēl varētu izcelt "tomtomklabīgo" (no "Tom Tom Club") vokodēto "Move" un varbūt arī noslēdzošo "Air Painter", kas kopā ar "Left Behind" varētu būt plates spēcīgākie skaņdarbi.

Izdošanas datums - 17.07.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu