The Kooks «Junk Of The Heart» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī nedēļa TVNET Mūzikas slejās neapšaubāmi tiks aizvadīta eksperimentālās mūzikas festivāla «Skaņu mežs» zīmē. Katru dienu publicēsim īsas anotācijas par gandrīz visiem festivāla viesiem. Būs arī dažas intervijas. Tomēr, lai saglabātu balansu, pa vidu ambientām skaņu ainavām un trokšņu mūzikai jūsu uzmanībai nodošu arī kādus aktuālus popmūzikas mākslinieku ierakstus. Lūk, piemēram, britu salu meiteņu (ne tikai, protams) mīluļi «The Kooks» šonedēļ atgriežas ar savu trešo studijas ierakstu «Junk Of The Heart».

The Kooks «Junk Of The Heart»

(Astralwerks)

8/12

Meiteņu mīluļu birka Braitonas puišiem «The Kooks» pielipināta jau kopš spilgtās debijas 2006.gadā, kad kopā ar tādām britu grupām kā «Razorlight» un «Arctic Monkeys» signalizēts britu rokmūzikas jaunās paaudzes pieteikums. Nav brīnums - grupas solista Lūka Pičarda (Luke Pritchard) vieglās melodijas, «bobdilaniskais» izskats, britpopa aranžējumi, romantiskie teksti spējuši savaldzināt ne vienu vien klausītāju.

Grupas pirmā plate «Inside In/ Inside Out», lai arī pirmajā nedēļā UKTop40 debitējusi pieticīgi, kopumā pārdota 2 miljonos eksemplāru. Tas ir daudz! Atskatoties šī tiešām ir laba debija ar tādiem paliekošiem singliem kā «Eddie's Gun», «Ooh La», «Naïve» u.c.

Jau ar otro plati «Konk» (dažas labas dziesmas gan albumā var atrast) un grandiozajiem Amerikas iekarošanas plāniem «The Kooks» ceļš vedis lejup no kalna.

The Kooks "Junk Of The Heart"
The Kooks "Junk Of The Heart" Foto: Publicitātes foto

«Tas ir ritmisks, vasarīgs, tāds, ko var klausīties kā vienu veselu no sākuma līdz beigām,» komentē grupa. «Ar šo albumu mēs skatus vērsām uz priekšu, ne tik daudz atskatījāmies vēsturē. Mūs ietekmēja LCD Soundsystem un Beks.»

Beka (Beck) un «Air» skaņu vīra Tonija Hofera (Tony Hoffer) producētajā un Londonā un Ņujorkā iemūžinātajā platē tomēr ir daudzas norādes uz grupas sākotnējām ietekmēm - Deividu Boviju («Fuck The World Off») un «The Police» regeja dekorācijām («Runaway»). Nav grūti arī piemeklēt asociācijas ar 1990.gadu britopa zelta ēru - «Cast», «Blur», «Supergrass».

Mūzikas kritika ir nesaudzīga... Man gan gribētos aizstāvēt «The Kooks». Abi klajā laistie singli no jaunā albuma ir, manuprāt, lieliski. Arī liriskais «Pictures Of You» ir gana simpātisks.

The Kooks
The Kooks Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums - 12.09.2011.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu