Deerhoof «Friend Opportunity»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sanfrancisko psihedēliskā roka trio Deerhoof kļuvis nedaudz nopietnāks...

Deerhoof «Friend Opportunity»

(Kill Rock Stars) 10/12

Pēc vairākām sastāva izmaiņām Deerhoof, kas no dueta uz laiku bija kļuvuši par kvartetu un tad atkal par trio, laiž klajā jaunu studijas plati «Friend Opportunity». 2006. gadā grupu pameta Kriss Koens, lai vairāk laika veltītu savai apvienībai «The Curtains», atstājot Deerhoof trijatā: Džons Dītrihs (John Dieterich) - ģitāra, Satomi Macuzaki (Satomi Matsuzaki) - bass un vokāls un Gregs Sonjērs (Greg Saunier) - bungas, vokāls.

Vēl nesen paralēli muzicēšanai grupā Sonjērs strādājis par sekretāru, Macuzaki bijusi redaktore Sanfrancisko japāņu žurnālā, Koens strādājis par viesmīli ķīniešu restorānā, bet Dītrihs bijis grāmatvedis. Tagad visi darbi pamesti, lai pilnībā koncentrētos Deerhoof virzienā.

Grupas pirmie ieraksti datējami ar 1997. gadu, kad Macuzaki no dzimtās Japānas pārcēlusies uz dzīvi Sanfrancisko un ar savu meitenīgo balstiņu pamatīgi piespiegusi un piebļāvusi visus apkārtnes mikrofonus. Arī vēlākajos ierakstos - 2003. gada un 2005. gada «The Runners Four» visa grupas mūzika griezās ap Macuzaki spilgto vokālu. Pagājušogad noslinkoju un neuzrakstīju par vēl kādu radniecīgu kolektīvu - četru japāņu meiteņu psihedēliskā roka projekta OOiOO fantastisko plati «Taiga» ... bet tas tā, vienkārši radās asociācijas (paklausieties lielisko hitu «Uma»!).

Foto: Publicitātes

Jaunajā platē, kas, līdzīgi kā citi Deerhoof darbi, ilgst tikai 34 minūtes, mūziķi ieviesuši dažas korekcijas. Pirmkārt vairāk tiek izmantoti taustiņi - sintezators, klavieres. Piemēram, glemroka ģitāras rifa pavadītais skaņdarbs «+81» vispār iesākas ar trompetes motīvu, kas nav bijis raksturīgi grupas pirmajos ierakstos. Deerhoof atļaujas arī dažas liriskas atkāpes, piemēram, «The Galaxist» iesākas ar akustiskās ģitāras arpedžijām uz pūšamo instrumentu fona un tikai tad pārtop tradicionālā Deerhoof skaņu jūklī. Vispārsteidzošākais gan ir skaņdarbs numur 6 - «Wither The Invisible», kurā Macuzaki dziedātā melodija ietērpusies teju vai holivudiskas kino lentes skaņu celiņā - liriskas stīgas, klavieres... Plati noslēdz 11 minūšu garš, izvērsts Deerhoof psihedēlijas paraugs.

Jāpiebilst, ka ir pieejami veseli 12 albuma vāciņa varianti, visus tos darinājis skotu mākslinieks Deivids Šriglejs (David Shrigley). Paralēli darbam ar Deerhoof mūziķi palīdzējuši kolēģiem no Danielson (albuma «Ships» ierakstā), Xiu Xiu u.c.

Izdošanas datums - 23.01.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu