Eric Clapton «Back Home» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ērika Kleptona, Džindžera Beikera un Džeka Brūsa leģendārās grupas Cream albums un DVD «Royal Albert Hall London 2-3-5-6 2005» klajā nāks 10. oktobrī; tikmēr 60 gadus vecais ģitārists Ēriks Kleptons laidis klajā jaunu 14 oriģinālu kompozīciju soloalbumu.

Eric Clapton «Back Home»

(Warner Bros) 7/12

«Back Home» simbolizē Kleptona atgriešanos pie tā, kas viņam padodas vislabāk, albums noslēdz tādu kā ciklu, kas sākās 80. gados ar «Journeyman», tā vismaz albumu komentē pats autors. Rezultāts ir eklektisks blūza, popmūzikas, regeja un pat r&b sakausējums. Netrūkst arī prominentu viesmākslinieku - Džons Maijers (John Mayer), kas, šķiet, pēdējā laikā to vien dara, kā piedalās dažādos studijas projektos, Roberts Rendolfs (Robert Randolph), Stefens Mārlijs (Stephen Marley) un Stīvs Vinvuds (Steve Winwood).

Plate sākas ar simpātisku un pozitīvu popdziesmu "So Tired", kurā Kleptons vietām savam ģitāras solo uzdzied līdzi spēlēto melodiju, gluži kā džeza ģitāras meistars Džordžs Bensons. Seko regejisks "Say What You Will", kas iesākas gluži kā kāds 90. gadu "Inner Circle" hits. Turpinājumā Kleptons metas citā "grāvī" - proti, pēc popdziesmas un regeja seko fanka un disko hibrīds "I'm going left". Ceturtā ir klasiska "The Spinners" soula dziesmas "Love Don"t Love Nobody" jaunklāta versija (autora jaunvārds) jeb kaverversija. Tad atkal regejs, vēlāk - blūzs utt.

Iespējams, ka Kleptona pēdējo gadu daiļrades fani nebūs vīlušies, katrā ziņā kā neuzkrītošs fons ikdienas mājas solī «Back Home» noteikti var kalpot.

Izdošanas datums 30.08.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu