Joss Stone "Soul Sessions" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, ka dziedāt soulmūziku 16 gadu vecumā ir tas pats, kas pensijas vecumā vēl joprojām turpināt izlikties par tīņu auditorijas lielāko elku: protams, to var darīt, bet reti kurš tam visam noticēs.

Joss Stone "Soul Sessions"

(EMI)

6/12

Reiz latviešu mākslinieks Niklāvs Strunke teica: "Tas, ka īstu mākslu saprot mazākums, ir tās glābiņš no diletantiskā banālisma."

Domāju, ka uz Džosu Stounu (Joss Stone) to šoreiz nevarēs attiecināt. Sešpadsmitgadīgās baltās britu dziedātājas smeldzīgo un vienlaikus popsīgo soulu sagremot būs pa spēkam ikvienam. Līdzīgi kā Norah Jones fenomenālie ierakstu pārdošanas rādītāji, Joss Stone tie tiek prognozēti šogad, protams, tas prasa rūpīgu un mērķtiecīgu ierakstu kompānijas aģitāciju, visticamāk, astoņas Grammy dziedātāja neiegūs, tomēr gada beigās pie labākās britu pop vai r&b trofejas, iespējams, tiks gan.

Mūzikas kritiķu atsauksmes ir visai pretrunīgas, daži viņu dēvē par labāko 21. gadsimta jauno soul dīvu, citi Joss Stone vairāk salīdzina ar Britniju nekā ar Vitniju. Katrā ziņā blondās meitenes vārds, kas pirmoreiz tika atklāts BBC talantu šovā, kad meitenei bija tikai 14 gadi, tiek bieži minēts starp gada lielākajiem jaunajiem muzikālajiem atklājumiem.

"Soul Sessions" producējuši galvenokārt divi cilvēki – soul princese Betty Wright un Lipps Inc dibinātājs Steven Greenberg (daudzi noteikti atceras viņa lielāko hitu "Funkytown", 1980). Platē atrodams arī dueta White Stripes dziesmas pārveidojums "Fell in Love With a Boy", ko producējis The Roots bundzinieks ?uestlove. Arī pārējās "Soul Sessions" dziesmas ir citu mākslinieku kaverversijas. Pati Stone ir visai kautrīga, intervijās bieži piemin, ka ir ļoti baidījusies iedziedāt Aretas Frenklinas dziesmas "All the King’s Horses" versiju, taču rezultāts viņu beigās ir apmierinājis, kaut oriģināls, viņasprāt, esot uz pusi labāks.

Pārizdošanas datums 04.02.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu