Julie Doiron "Goodnight Nobody"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas dziesminieces Džūlijas Doironas jaunākais ieraksts “Goodnight Nobody” ir lieliski piemērots šim gadalaikam, jau albuma pirmās rindiņas prognozē pirmo sniegu novembrī ("Snow Falls In November").

Julie Doiron "Goodnight Nobody" (Jagjaguwar) 10/12

Savulaik basģitāriste grupā "Eric’s Trip", Džūlija jau vairākus gadus ieraksta intīmas, dziļi personiskas dziesmas. Šobrīd laimīgi precējusies, māksliniece apdzied savu ikdienu, attiecības, mīlestību:

"We don''t go nowhere / Not today, not tonight / Won''t tie up my hair / Won''t get dressed too / I''ll just stay here next to you / We don''t go nowhere / Let the baby sleep / Let the dogs rest too".

“Last Night” stāsta par dziedātājas aizbraukšanu 20 dienu koncerttūrē, atstājot ģimeni vienu dzimtajā Kanādā:

"I will close my eyes in front of all the people / I will close my eyes / Thinking of you".

Atturīgais aranžējums un viegli emocionālais dziedājums rada savdabīgu mijiedarbību ar klausītāju, Doironas vokāls un melodijas šķiet tuvas un saprotamas. Muzikāli droši var vilkt paralēles ar Čenu Maršalu, kura pēc DVD “Sarunas ar kokiem” ir kļuvusi daudz artistiskāka un “dziļāka” atšķirībā no vienkāršās un atklātās Doironas. Man pat brīžiem rodas asociācijas ar Sūzanu Vegu, kurai arī imidžs nekad nav bijis primārs.

Protams, kādā skaistā vasaras dienā gremdēties Doironas mūzikā būtu neprāts, kādēļ lieki bojāt noskaņojumu, taču, kad ārā valda pelēcīgs, drūmi rudenīgs laiks, “Goodnight Nobody” ir trāpīga muzikāla ilustrācija.

Izdošanas datums 13.09.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu