Paul Mccartney «Chaos And Creation In The Backyard»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenais «bītls» Pols Makartnijs (63) atgriezies ar jaunu studijas albumu kopš 2001. gada «Driving Rain».

Paul Mccartney «Chaos And Creation In The Backyard»

(Capitol)

10/12

Manuprāt, jaunais «Chaos And Creation In The Backyard» ir vienkārši lielisks. Noteikti katram ir savi Makartnija mīļākie ieraksti - vai no «The Beatles» un «The Wings» perioda, vai no viņa solo daiļrades. Mani Makartnija favorīti ir albumi «Press To Play» (1986) un «Tug Of War» (1982).

Varbūt daļa (lielākā daļa?) jaunā albuma nopelnu jāpiešķir bijušajam Radiohead un Beka producentam Naidželam Godričam (Nigel Godrich), kas, neskatoties uz daudzajiem strīdiem ieraksta procesā, spējis atrast kopīgu valodu ar Makartniju. Godriču ieteicis senais Pola draugs Džordžs Mārtins (George Martin).

Uz plates vāka attēlota 1962. gada fotogrāfija, kurā redzams 20 gadus jaunais Pols savas Liverpūles mājas pagalmā.

Manuprāt, pēdējais vērtīgais Makartnija ieraksts bija atrodams filmas «Vanilla Sky» skaņu celiņā, izskatās, ka arī pats mākslinieks to ir apzinājies un sarakstījis 13 teicamas jaunas dziesmas. Arī visus instrumentus (basu, ģitāras, bungas) iespēlējis pats autors, par šo faktu nesen kādā intervijā arī sūdzējies, ka viņam pietrūkst līdzīgi domājošu cilvēku radošā ieguldījuma un biedriskuma gara, kas parasti valda grupā: «Man pietrūkst kompānijas. Man pietrūkst tā, ka man apkārt ir cilvēki, kam stāstīt jokus un no kā tos klausīties. Pats par sevi tu paliec mazliet kā izklaidīgs profesors,» izteicās Makartnijs.

Izdošanas datums 13.09.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu