The View «Hats Off To The Buskers» (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jauns gads - jaunas britu roka sensācijas...

The View "Hats Off To The Buskers"

(Domino)

7/12

Nu neesmu es sajūsmā par pēdējo gadu britu "ejošo" rokmūziku, nu nav mani tā pa īstam aizķēruši "Arctic Monkeys", arī "Razorlight" man nešķiet nekādi roka glābēji, kur nu vēl viens no mūzikas lielākajiem pārpratumiem Pīts Dohertijs un "The Libertines". Labi, protams, asinis ir laiku pa laikam jāpārlej, taču cik ilgi var? Kā sēnes vieni pēc otra rodas jauni "libertines" un "arktikmankiji", pusaugu zēni tēlo jaunus Džimus Morisonus, muzikāli tas viss aprobežojas ar divām ģitārām, basu un bungām... Dodiet beidzot kaut ko jaunu! Nepārprotiet - interesantas mūzikas jau ir daudz, bet runa ir par to, kas tiek īpaši izcelts.

The View "Hats Off To The Buskers"
The View "Hats Off To The Buskers" Foto: Publicitātes foto

Nu jau arī kādu laiku pamatīgu troksni mūzikas presē sacēluši skoti "The View", šonedēļ veikalu plauktos nonācis grupas pirmais studijas albums "Hats Off To The Buskers". Arī šie jaunie puiši ir pateicību parādā skandalozajam Pītam, kurš uzaicinājis "The View" kā iesildošo grupu savas grupas "Babyshambles" tūrē. Vēlāk grupu saulītē palīdzēja izcelt BBC Radio 1 guru Zeins Lovs, MTV2 u.c.

Nav jau "The View" gluži zemē metami, vadošais singls "Wasted Little DJs" ir pat ļoti labs viegla pankroka standarts, ar melodisku, augšup kāpjošu piedziedājumu un asu, atmiņā paliekošu ģitāras rifu. Arī albuma pirmās trīs kompozīcijas ir līmenī - "Comin" Down" varētu būt "Kula Shaker" un "Led Zeppelin" hibrīds, vēl viens no singliem "Superstar Tradesman" neatpaliek no "Wasted Little DJs" augsti uzstādītās latiņas, savukārt liriskais "Same Jeans" patiks meitenēm...

Viss pārējais materiāls saplūst vienā bezformīgā putrā, kur brīžiem gan uzplaiksnī kādas interesantas melodijas, kādas patīkamas intonācijas, taču diezgan daudz šeit atrodami arī neveiksmīgi skaņdarbi. It kā jau "The View" nav tik slikti kā tautieši "The Fratellis", bet tik melodiski spējīgi kā "The Kooks" arī viņi nav.

Izdošanas datums 23.01.2007.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu