Pram "Dark Island"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūždien lielo kolēģu Stereolab ēnā esošie Pram beidzot var vieglāk uzelpot, jo viņu pāridarītāju rindas ir sarukušas līdz ar Stereolab dalībnieces Merijas Hansenas (Mary Hansen) traģisko bojāeju satiksmes negadījumā... (protams, tumšs joks, aut.)

Pram "Dark Island" (Merge) 8/12

"Dark Island" ir šogad izdots grupas devītais studijas ieraksts, kuru daži kritiķi paspējuši nolīdzināt līdz ar zemi (prestižais mūzikas žurnāls "UNCUT" novērtējis to ar vienu zvaigznīti no piecām iespējamām).

Klausoties šo ierakstu, Pram solistes balss man dīvainā kārtā radīja asociācijas ar mūsu pašu 90. gadu sākuma grupu Parks, kas paspēja izdot, manuprāt, tikai vienu albumu.

Grupa izmanto daudzus analogos instrumentus, garas elektroniski instrumentālas pasāžas, kuras vietām papildina kāds pūšamais instruments. Pram mūzika vairāk izklausās pēc speciāli rakstītas kādai spiegu kinofilmai, kurā darbība risinās piecas reizes lēnāk nekā, piemēram, aģenta 007 trauksmainajos piedzīvojumos.

Izdošanas datums: 18.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu