Taken By Trees "Open Field" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šo sestdien Positivus AB festivālā viesosies zviedru ansamblis "The Concretes", diemžēl gan bez šīs meitenes - Viktorijas Bergsmanes (Victoria Bergsman) sastāvā.

Taken By Trees "Open Field" (Rough Trade) 9/12

Tieši pirms gada vasarā Viktorija nolēma pamest "The Concretes" un pievērsties solokarjerai. Kādā intervijā māksliniece šo aiziešanu skaidro ar to, ka viņai netīk tik ļoti doties koncertturnejās, kas uz ilgu laiku atrauj no mājām, turklāt radušās arī radošas nesaskaņas grupas dalībnieku starpā un sadalītās lomas kļuvušas par rutīnu.

Aiziešana no grupas sakrita ar vēl kādu satraucošu notikumu - Viktorijas draugu grupa Peter, Bjorn and John uzaicināja dziedātāju piedalīties sava tolaik jaunā albuma ierakstā, rezultātā Peter, Bjorn and John vasarīgais "Young Folks" ar Viktorijas iedziedāto sieviešu balss partiju kļuva par pasaules neatkarīgās mūzikas grāvēju.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=683963&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Taken By Trees - Julia

Šī veiksmīgā mākslinieku sadarbība turpinās arī Viktorijas jaunajā soloprojektā Taken By Trees - plates "Open Field" ierakstā piedalās divi Peter, Bjorn and John puiši - basģitārists Bjorns Utlings (Bjorn Yttling) un bundzinieks Džons Eriksons (John Eriksson).

Pirmais skaņdarbs no "Open Field", kas man iekrita sirdī (laikam jau tā var teikt) bija brīnišķīgais "Julia" (audio) - tā pamatā vienkāršs klavieru zemā taustiņa vienmuļš bass un monotoni kājbungas sitieni, tad tam visam pievienojas bungu šķīvji un Viktorijas saldsērīgais vokāls ar nu jau visai zviedru popmūzikai rakturīgo šarmanto angļu valodas akcentu.

Viss albums kopumā (tajā iekļautas 10 dziesmas) ir ieturēts viegli akustiskā noskaņā ar minimālu aranžējumu - tikai vietām parādās kāds stīgu instrumentu fons vai kāds pūšamais instruments, ritmi ir neuzbāzīgi un askētiski. Kā, piemēram, salīdzinoši pieblīvētajā instrumentālajā tituldziesmā "Open Field", kas droši varētu iederēties kādā 40. gadu Disneja multfilmā. Puse dziesmu balstīta uz akustiskās ģitāras arpedžijām, puse - klavieru pavadībā.

Kopumā ļoti simpātisks, smalki nostrādāts ieraksts, ja vien būtu vairāk tādu "āķu" kā "Julia", tad albums droši varētu konkurēt ar pagājušā gada Zviedrijas sensāciju Sāru Osbringu (Sarah Assbring), jeb El Perro Del Mar.

Video: Taken By Trees "Lost and Found"

Izdošanas datums - 18.06.2007.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu