Gomez "Split The Difference" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc 1998. gada lieliskās debijas plates „Bring It On” un tai sekojošās prestižās Mercury balvas saņemšanas mūzikas prese tolaik rakstīja, ka ir dzimušas jaunas britu mūzikas zvaigznes, kas nu beidzot nomainīs topos iestrēgušos Oasis, Radiohead, Verve u.c.

Gomez "Split The Difference" (Virgin) 10/12

Pagājuši vairāki gadi, un Gomez šogad laiž klajā nu jau ceturto studijas veikumu „Split The Difference”, kas ir virziens vienkārša un nesamocīta rokenrola virzienā.

Gomez vietā par britu jaunajām superzvaigznēm kļuva Coldplay un Muse, kas, šķiet, arī nav nekāds pārsteigums, minēto mākslinieku mūzika pārstāv zināmu tradīciju. Gomez parādīšanās 90. gadu otrajā pusē daudziem tolaik lika neizpratnē raustīt plecus – vai tas ir blūzs vai roks, vai abi kopā? Šobrīd, atskatoties uz „Bring It On”, vairs nav nekādu šaubu, ka tas ir viens no britu mūzikas 90. gadu muzikālajiem stūrakmeņiem, diemžēl sekojošais „Liquid Skin” nespēja saglabāt intrigu un pārvērta Gomez par regulāru Saseksas pilsētas grupu, protams, ar pietiekoši ievērojamiem panākumiem. 2002. gadā seko eksperimentālais „In Our Gun”, kas sava nepieradinātā skanējuma dēļ nespēj ielauzties MTV un radio formātos, kaut albums, manuprāt, ir vairāk nekā izdevies.

Šogad Gomez atgriežas pie harmoniskām melodijām, vienkāršiem un vienlaikus smalkiem aranžējumiem un piedāvā „Split The Difference” – šķiet, labāko albumu kopš „Bring It On”. Kā producents pieaicināts "cilvēks no malas" Tchad Blake.

Tas sākas ar „Do One” fūzēto ģitāras rifu, kas uz brīdi liek nedaudz satrūkties – vai tikai Gomez nav pievērsušies garage rokam... „These 3 Sins” jau saliek visu savās vietās, kāpinot ritmu līdz vienam no plates singliem „Silence”, kas ir dinamisks Gomez neraksturīgs roka hits, ko iedziedājis grupas trešais vokālists Toms Grejs. Dīvaini, ka arī albuma otrais singls „Catch Me Up” ir Toma Greja garadarbs, kas savdabīgā veidā līdzsvaro visu trīs dziesminieku ieguldījumu. Plates skaistākās balādes „Me, You and Everybody” un „Sweet Virginia” pierāda, ka Gomez ir spējīgi ielauzties jebkura radio formāta skaņu listēs.

Tie klausītāji, kuru kolekcijā blakus „Bring It On” tā arī nav nokļuvis neviens cits Gomez ieraksts (ja nu nejauši iegādāts kādā no Rīgas lielveikaliem izpārdošanā par 0,99 ls), tad „Split The Difference”, manuprāt, beidzot ir drošs un vērtīgs ieguldījums.

Izdošanas datums 17.05.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu