Ron Sexsmith «Retriever» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Labu ierakstu pazīme reizēm ir klausītāja vēlme nesasteigt, nevērtēt ierakstu pēc pirmajām taktīm. Nesasteigt ar pozitīvu vai negatīvu vērtējumu, bet pakāpeniski to baudīt, atklāt no jauna un iemīļot.

Ron Sexsmith «Retriever»

(Nettwerk)

10/12

Tieši šādas sajūtas pārņem, kad disku atskaņotājā iegūlis jaunais Rona Sekssmita (Ron Sexsmith) ieraksts, kas vienu pēc otra «izšauj» melodiskus, vitālus un pacilājošus skaņdarbus.

Dziesminieka septītais studijas veikums ir lielisku dziesmu izlase, kurā šoreiz atšķirībā no 2002. gada sadarbības ar Krisu Martinu (Coldplay) nepiedalās neviena liela zvaigzne. Sekssmita kolēģi un dziesminieku Edu Hārkortu (Ed Harcourt), šķiet, par lielu zvaigzni vēl pāragri dēvēt, tieši viņa klavieru un rhodes partijas ir dzirdamas šajā platē. Dažās dziesmās bungas iespēlējis arī Travis dalībnieks Neils Primrouzs (Neil Primrose).

Pēc pirmās klausīšanās reizes starp visām 12 albuma dziesmām pārliecinoši izceļas pozitīvi lādētais "Not About To Lose":

"I’m Not About to Lose, This Feeling That I’ve Found»

. Pats mākslinieks savā mājas lapā uzsver, ka ieraksts ir nedaudz ātrāks un enerģiskāks, beidzot viņš esot arī apguvis piedziedājumu noslēpumu, un tik tiešām visas dziesmas no sākuma līdz beigām ir rūpīgi izstrādātas un noslīpētas.

Sekssmita balss tembrs balansē starp Pola Makartnija, Pola Janga un Bila Vitersa (Bill Withers) maigo soul dziedāšanas manieri, īpaši izceļas «Use Me» līdzīgais «Whatever It Takes». Muzikāli, protams, Sekssmits seko Nick Drake, Elvis Costello un citu izcilu dziesminieku tradīcijai, kas, manuprāt, arī šoreiz māksliniekam ir godam izdevies.

Lielisks tradicionālas rok/popmūzikas ieraksts.

Izdošanas datums 06.04.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu