Beck «Modern Guilt» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu neatkarīgās mūzikas korifejs Beks Hansens, plašāk pazīstams kā Beks (Beck), šonedēļ laiž klajā jaunu plati «Modern Guilt».

Beck «Modern Guilt»

(Interscope)

8/12

Jaunā desmit dziesmu plate, kas seko 2006. gada un 2005. gada martā izdotajam , tapusi sadarbībā ar vienu no šā brīža aktuālākajiem producentiem, 1/2 no «Gnarls Barkley» Braienu Bērtonu aka «Danger Mouse». Desmit nedēļu ieraksta process bijis ļoti intensīvs - Beks katru dienu strādājis līdz pat rīta gaismai, brīžiem Bērtons pat nav spējis turēt līdzi un atstājis Beku studijā vienu, lai no rīta novērtētu, ko 38 gadus vecais roka hipijs sastrādājis.

«Modern Guilt» ir savāds ieraksts ... pēc diviem iepriekšējiem «hitu albumiem» Beks mums sarūpējis nedaudz jocīgu, mazliet eksperimentālu nehitu plati. Noteikti liels nopelns dažādu 60. gadu psihedēlijas un soulmūzikas elementu klātbūtnei nosacīti jaunajā skanējumā ir arī Bērtonam, katrā ziņā platē jūtams šis tas no «Gnarls Barkley» mūzikā izmantotajiem aranžijas «štrihiem» (īpaši «Gamma Ray»).

Foto: Publicitātes foto

Albumā piedalās arī daži viesmākslinieki, pirmkārt jau jāmin Šona Maršala no Cat Power, kas iedziedājusi fona vokālus skaņdarbos «Orphans» un «Walls».

Plates muzikālā virsotne, manuprāt, ir atmosfēriskais «Chemtrails», kas kā digitāli lejupielādējams singls bijis pieejams jau no 22. jūnija. Skaņdarbā jūtams 60. gadu beigu psihedēliskā roka bungu ritms ar «birstošiem» brekiem, savukārt Beka hallētais vokāls un kopējā dziesmas noskaņa nedaudz atgādina skotu eksperimentētājus The Beta Band.

Plate ir tikai 30 minūtes gara - neviena dziesma nav pārlieku izstiepta, albumā šķietami nav arī lieku «muzikālo atkritumu», būtībā tāds 60. gadu mūzikas formāta paraugs. Atzīstami!

Izdošanas datums - 07.07.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu