L. Pierre "Hypnogogia"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no izcilās skotu grupas Arab Strap dalībniekiem, proti, Aidans Mofats (Aidan Moffat) arī slēpjas zem pseidonīma Lucky Pierre, kas aizgūts no kādas pornozvaigznes vārda.

Lucky Pierre "Hypnogogia" (Melodic) 11/12

Uzreiz jābrīdina, ka Lucky Pierre mūzika ir kardināli atšķirīga no autora agrīnajiem ierakstiem ar kolēģi Malkolmu Midltonu (Malcom Middleton). Atšķirībā no Arab Strap post-folk depresīvā skanējuma, Lucky Pierre izklausās kā popmūzikas ieraksts.

„Hypnogogia” ir instrumentāls albums, kurā izmantoti dažādi sempli – gan stīgu instrumentu, gan dažādu balss tembru veidā. Dažbrīd var likties, ka Mofats nedaudz pasmejas par mūsdienu elektroniskās fona mūzikas dekoratīvo raksturu. Tieši šādas mūzikas straujā vairošanās veikalu plauktos ir māksliniekam devusi iedvesmu. Kā apgalvo pats autors – viņš ir vēlējies ierakstīt plati gulētiešanai:

„Es nevaru izturēt tās chill-out lietas, un mani nomocīja zināmas miega problēmas – es vienkārši nevarēju atbrīvoties, tāpēc es nolēmu atrast tādas skaņas, kas man pašam patīk, un salikt tās kopā,” stāsta Mofats.

„Hypnogogia” būtībā ir elektroniskās un akadēmiskās mūzikas apvienošana vienā veselā, piemēram, „Sometimes I feel Like a Motherless Child” elektroniska ritma pavadījumā ir iesemplētas stīgas un kādas operas zvaigznes balss.

Viens no gada lielākajiem pārsteigumiem.

Izdošanas datums 04.11.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu