Nightmares On Wax "Mind Elevation"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinot Nightmares on Wax iepriekšējos ierakstus, pirmais iespaids par “Mind Elevation” manī rosināja divējādas pārdomas.

Nightmares On Wax "Mind Elevation" (Warp) 6/12

Pirmkārt, mulsināja albuma kreatīvā tukšuma izjūta, bezsaturīgums, taču no otras puses, mūsdienu sabiedrība ir pieradusi pie bezpersoniskā un pat pieprasa šādu, kā lai to nosauc – dekoratīvu, fona mūziku. To apliecina, tā dēvētās, lounge mūzikas popularitāte pasaulē, arī Latvijā.

Nightmares on Wax varētu uzskatīt par šā virziena vienu no veterāniem, jo grupas pirmais albums nāca klajā jau 1991. gadā. Plašāku popularitāti projekts ieguva 1999. gadā ar ierakstu “Carboot Soul” ar lielisko singlu “Les Nuits”, ko varētu salīdzināt ar franču superprojekta Air ierakstiem.

Šajā platē Nightmares on Wax plaši izmanto vokālās partijas, kas varbūt ir vienīgais albuma lielākais ieguvums, izmantoti arī regeja un daba elementi. Albuma pirmais singls “Know My Name” pat izklausās vairāk pēc mūsdienu R&B nekātriphopa vai "lounge" popa, kas grupas stilu raksturotu labāk.

Izdošanas datums 02.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu