Stereolab "Fab Four Suture" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulainās psihedēlijas un krautroka izcilnieki - Londonas iedzīvotāji, kas slēpjas zem apvienības ar nosaukumu "Stereolab", šonedēļ laiž klajā jaunu studijas albumu "Fab Four Suture".

Stereolab "Fab Four Suture" (Too Pure/Duophonic) 9/12

Platē iekļautas 12 kompozīcijas, no kurām puse jau zināmas no pagājušā gada septembrī izdotā EP ().

Stereolab kosmiskais 60. gadu lounge, krautroka ("Faust", "Neu!") un analogo sintezatoru skanējums ir ietekmējis neskaitāmas mūsdienu grupas (Pram, Movietone, Electrelane u.c.). Pēc vairākām grupas sastāva maiņām un traģēdijām - ilggadējā dalībniece Mērija Hansena (Mary Hansen) 2002. gadā gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā (viņas riteni notrieca kāds kravas auto) - Stereolab šodien vada pāris Tims Džeins (Tim Gane) un Letīcija Sedjē (Laetitia Sadier).

Plate iesākas ar jau iepriekš izdoto "Kyberneticka Babicka Part 1", kas ir monotons divu akordu skaņdarbs, kurā sākotnēji nav pat atrodama melodija un vārdi... taču akordi nedaudz pamainās un rada savdabīgu skaņdarba dramaturģiju, parādās arī tradicionālais Letīcijas "pa-pa, pa-pa". Muzikāli kaut kas starp Braiena Vilsona 70. gadu eksperimentiem un bijušā grupas biedra Šona Oheigena (High Llamas) daiļrades. "Part 2", kas simboliski noslēdz plati, būtībā turpina pirmās daļas uzņemto kursu, tā arī būtiski nemainoties.

Albuma otrais skaņdarbs "Interlock" iesākas gluži kā kāds 70. gadu fanka vai soula skaņdarbs ar elegantu pūtēju grupu fonā un sintezatoru tēmām. "Eye Of The Volcano" turpina klausītāju iesūkt dziļāk "Stereolab" skaņu dūksnājā ... pazīstu vairākus grupas fanus, kuru kolekcijā ir neskaitāmi "Stereolab" albumi, singli, mazās vinila platītes, boksi - ticu, ka ar šādu mūziku var patiešām saslimt (labā nozīmē).

Manas attiecības ar "Stereolab" var dēvēt par īslaicīgām, proti, iznākot jaunam albumam, vairākas dienas neizņemu to no atskaņotāja, baudot neatkārtojamo noskaņu un sajūtas, taču, kad albums nonāk atpakaļ disku plauktiņā, tas diemžēl tiek aizmirsts ļoti ilgu laiku.

Kopumā, manuprāt, jaunais "Fab Four Suture" tomēr ir mazliet saturīgāks par priekšgājēju , iespējams, grupa spējusi pilnībā atgūties no sava dalībnieka zaudēšanas un atradusi sevī jaunas radošas rezerves. Tradicionāls (vārda labākajā nozīmē) "Stereolab"!

Albumam sekos koncerti Amerikā, Kanādā un Eiropā.

Izdošanas datums 07.03.2006.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu